Prijave za ortodontsku terapiju do 20. travnja


Prijave za ortodontsku terapiju do 20. travnja

S ciljem smanjivanja lista čekanja Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) započeo je projekt objedinjavanja listi na temelju podataka koje je dostavio svaki pojedini ortodont. Pacijenti koji su već bili na prvom ortodontskom pregledu i upisani su na liste čekanja, mogu se javiti do 20. travnja 2014. u ustanovu u kojoj su bili na pregledu (ako u međuvremenu nisu započeli ortodontsku terapiju).

Pacijentima će se prilikom pregleda utvrditi ortodontske anomalije. Pravilnik o dentalnoj zdravstvenoj zaštiti iz obveznog zdravstvenog osiguranja izmijenjen je koncem prošle godine. Pravilnikom su utvrđene indikacije za koje liječenje ortodontskom napravom pokriva obvezno zdravstveno osiguranje.

Ukoliko je prethodni ortodont kod kojeg je obavljen prvi pregled otišao u mirovinu, ili više nije ugovorni doktor HZZO-a, pacijenti se mogu javiti drugom ugovornom ortodontu. Sve dodatne informacije o dostupnim ortodontima pacijenti mogu dobiti u regionalnom uredu ili u područnoj službi HZZO-a.

Pacijenti koji su završili s ortodontskom terapijom i trebaju kontrolni pregled, također se mogu javiti u regionalni ured ili područnu službu HZZO-a.
 
Izvor:
HZZO