Problemi s erekcijom u srednjim godinama loš znak za mozak


Problemi s erekcijom u srednjim godinama loš znak za mozak

Erekcijska disfunkcija (ED) povezana je s povećanim rizikom od dijabetesa, visokog krvnog tlaka i bolesti srca. Sada, novo istraživanje sugerira da problemi s erekcijom u kasnoj srednjoj životnoj dobi također mogu biti povezani s muškarčevim izgledima da kasnije razvije probleme s pamćenjem.

Budući da su suptilne promjene u erekcijskoj funkciji bile povezane s padom pamćenja, naši rezultati sugeriraju da zanemarivanje ovog aspekta seksualnog zdravlja može pridonijeti slučajevima kognitivnog oštećenja i demencije kod muškaraca, ističu stručnjaci.

Smatra se, da bi muškarci trebali posjetiti svog liječnika primarne zdravstvene zaštite kada prvi put primijete probleme s postizanjem ili održavanjem erekcije. Ako postoje bilo kakvi zdravstveni problemi koji dovode do erekcijske disfunkcije, kao što je visoki krvni tlak, srčana bolest ili dijabetes, važno ih je dijagnosticirati i liječiti. Naime, ako se temeljna stanja i dalje ne liječe i pogoršavaju, to može dovesti do pogoršanja vaskularne bolesti i pogoršanja problema u cijelom tijelu, a ne samo erekcije.

Izvor:
The Gerontologist