Telefončić nastavlja s radom uz još veću podršku grada Zagreba


Telefončić nastavlja s radom uz još veću podršku grada Zagreba

Savjetovalištu za rani razvoj djece, popularnom Telefončiću, zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić izrazio potporu radu savjetovališta, najavivši spremnost Grada Zagreba da uz prostor koji je ustupio Telefončiću, u suradnji s partnerima u još većoj mjeri podrži njegov rad. Tom prigodom je predstojnica UNICEF-ova ureda Đurđica Ivković uručila gradonačelniku Milanu Bandiću zahvalnicu za višegodišnju suradnju u korist djece na području Zagreba i cijele Hrvatske.

Savjetovalište za rani razvoj djece, Telefončić, pokrenut je u svibnju 2012. godine u suradnji UNICEF-a i Grada Zagreba te uz sudjelovanje Ministarstva socijalne politike i mladih te Ministarstva zdravlja. U Savjetovalištu rade stručnjakinje u području skrbi o djeci, a na broju 01 4850 555 roditelji i svi koji skrbe o djeci do 7 godine života mogu dobiti stručan savjet i podršku o roditeljstvu, zdravlju djece i svim drugim temama koji se tiču najmlađih, od 7 ujutro do 10 sati navečer, sedam dana u tjednu.

Telefončić je samo u ovoj godini odgovorio na više od 4.200 poziva i upita pristiglih elektronskom poštom od strane roditelja, baki, djedova i drugih osoba koje skrbe o djeci predškolske dobi, pri čemu najveći broj poziva je stigao s područja Grada Zagreba.

Gradonačelnik se tijekom druženja u Telefončiću priključio rastućoj obitelji "Čuvara djetinjstva", građana koji svojim mjesečnim donacijama osiguravaju trajnu provedbu UNICEF-ovih programa, uključujući i rad Telefončića koji je nastao u sklopu UNICEF-ove akcije "Prve 3 su najvažnije!".

U pratnji gradonačelnika Milana Bandića, Telefončić su posjetili i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, gđa Višnja Fortuna te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić.