Vrijeme doručka moglo bi utjecati na rizik od dijabetesa


Vrijeme doručka moglo bi utjecati na rizik od dijabetesa

Može li vrijeme doručak utjecati na naše zdravlje? Da, sugerira novo istraživanje koje je pokazalo da doručkovanje prije 8:30 ujutro, može smanjiti rizik od razvoja dijabetesa tipa 2.

Rezultati istraživanja pokazali su da su osobe koje su doručkovale ranije imale nižu razinu šećera u krvi i manju inzulinsku rezistenciju od osoba koji su kasnije doručkovale. Inače, inzulinska rezistencija se javlja kada tijelo postane otporno na učinke hormona inzulina, što uzrokuje porast razine šećera u krvi.

Naša sposobnost da preradimo hranu koju jedemo djeluje bolje ujutro, ističu stručnjaci.

Inače, studija nije analizirala što su ljudi jeli za doručak, no razumljivo je da zdraviji odabir poput cjelovitih žitarica pruža još veće koristi po zdravlje.

Izvor:
Endocrine Society's virtual annual meeting