Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Liječenje Candide


Autor Poruka

silvanova

22.09.2016. 17:30

Postovani doktore,

molim Vas ovim putem za misljenje i savjet. Naime, vec duze se vrijeme mucim sa "zenskim" problemima (vec kao maloljetna sam imala terapiju, no iskreno, ne sjecam se kakva je bila i zbog cega). Pocetkom ove godine, doktorica mi je dala terapiju Macmiror vaginalne tablete (bez prethodnih briseva, na temelju pregleda). No, to nije bas pomoglo. Ove sam godine prvi put uradila Papa test koji je pokazivao poveci broj gljivica dok su ostali parametri bili uredni. Prije nalaza Papa testa, odnosno pri pregledu kada je radjen Papa test, doktorica je makroskopski utvrdila da bi se i dalje moglo raditi o gljivicama te sam korisitila Rojazol vaginalete i Diflucan kapsulu. Takodjer nisam primijetila znatno poboljsanje. Koristila sam i Plymicol kremu. Doktorica mi je rekla da mi je to od stresa i da si samo moram podici imunitet. U medjuvremenu, doktorica je otisla na godisnji odmor, a ja sam u to vrijeme otisla na pregled kod privatne doktorice koja je postavila dijagnozu: u spekulima obilan i grudast oscjedak, portio cilindricna epitelizirana. Prepisala mi je Macmiror vaginalne tablete i Linex lady vaginalne tablete. Nije pomoglo pa sam joj javila te mi je rekla da koristim probiotike Biocult Candea i opet Diflucan kapsulu, nakon cega sam primijetila poboljsanje (isjedak se nije pojavljivao otprilike tjedan dana). Nakon tjedan dana, opet se polako poceo vracati iscjedak (zaboravila sam napomenuti da nema neugodan miris i nema svrbeza pritom). Kada se drzavna ginekologica vratila s godisnjeg odmora, napravile smo briseve na aerobe, ureaplasmu, mycoplasmu, hpv i chamidiu te su svi bili negativni (nista nije izolirano). Doktorica mi je opet prepisala Diflucan tabletu i rekla da moram podici imunitet. Dalje, sto se tice iscjedka, bio je relativno pod kontrolom, koji dan manje, koji vise (ne znam je li relevantno, ali samo da napomenem da su mi menstruacije uredne, svakog mjeseca, bez nekih vecih odstupanja). Nedavno sam dobila upalu mjehura (popracenu krvlju) te mi je doktorica opce prakse prepisala Nolicin. Otprilike dva tjedna nakon terapije antibiotikom, iscjedak mi je opet obilan, kremast (moram nositi dnevne uloske), bez neugodnog mirisa. Brine me sve ovo jer ne znam zasto mi se to dogadja cak i nakon svih tih silnih terapija i strah me jako da mi ne ostavi neke trajne posljedice poput neplodnosti. Molim Vas za savjet i misljenje. Primite moje isprike na duzem postu. Unaprijed zahvaljujem.

Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.09.2016. 22:05

Nema veze s možebitnom neplodnošću.
Sugeriram da i partner koristi terapiju za gljivičnu upalu.
Svakako sugeriram duže vrijeme korišćenje probiotika npr. Linex ili slično, te imajte odnose nadalje s kondomom.

Zabrinuta.mala.

02.10.2016. 23:10

Pozdrav.. evo vec duze vrijeme se borim s tim gljivicama. Simptomi odu pa se vrate. Rekla sam i partneru da maze kremom canesten a ja sam koristila vaginalete..ali, samo je jedna prodjelovala kako je trebala. Druge dvije vjerojatno nisam gurnula dovoljno u rodnicu i ujutro su ispale cijele van. I onda sam kupila dugi paket i proslu vecer sam stavila 1 canesten vaginaletu i ta mi je danas poslije podne iscurila cijela otopljena dok sam obavljala nuzdu. Ne znam da li je onda uopce ista prodjelovalo i moram li stavljati dalje? Nemam sirasti iscjedak nego bjelkast i malo ga ima.. a svrbi me samo malo na ulazu u rodnicu i to povremeno. I postoji li nesto drugo za tu candidu? Posto vidim da vaginalete i ja nismo na "ti"

Unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.10.2016. 21:10

Mažite Canesten kremom izvana vanjsko spolovilo i ulaz rodnice. Vjerovatno su djelovale ako nemate više smetnji.

ivy123

07.10.2016. 20:45

Postovani,

Danas sam primjetila sirasti bijeli iscjedak, svrbez i lagano peckanje kod mokrenja, pretpostavljam da je candida posto sam vec imala problema s gljivicama. Buduci da nisam u mogucnosti otici kod ginekologa,zanima me bih li smjela, da ublazim svrbez i ostale simptome, namazati belogent kremom jer trenutno imam samo tu kremu kod kuce.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.10.2016. 22:20

Ne, to nije krema za to. Kupite Canesten ili Plimydol.

Ivanaaaa94

10.10.2016. 23:50

Postovani, imam problema sa kandidom, godinu dana imam kandidu i nikako ne mogu da je izlecim...koristila sam svakakve vaginalete i kreme ali nista mi ne pomaze...pre neki dan sam bila kod ginekologa i dao mi je da koristim neke nove vaginalete...nadam se da ce mi pomoci..ako mi ne budu pomogle moracu vama da se obratim...imam jedno pitanje vezano za prenos kandide...ja i moj decko smo imali odnose za sastitom i nemoguce je da sam mu ja prenela kandidu...on kaze da ima velike bolove u stomaku vec duze vreme i da ga kako kad boli gornji deo stomaka oko zeludca pa sam htela da vas pitam posto mu nisam prenela kandidu u toku odnosa jer ga dole nista ne boli i ne pecka, da li je moguce preneti kandidu oralnim putem posto me je decko oralno zadovoljavao vise puta i kaze da je izlazilo nesto belo iz vagine i on je to pljuvao ali me je zadovoljavao vise puta u proteklih 3-4 meseca....da li je moguce preneti kandidu oralnim putem i da li sme decko jos da me zadovoljava ili treba da ide na neki pregled kao sto je gastroskopija ili nesto vezano za usta...cula sam i da se kandida ne moze zadrzatu u zeludcu zbog zeludacne kiseline ali ipak reko da vas pitam pre nego sto ode kod lekara ? Hvala unapred

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.10.2016. 10:30

Njegovo stanje nema veze s možebitinom infekcijom kandidom. Može se prenjeti oralnim putem no smetnje koje ima on nisu od kandide.

nensi9

13.10.2016. 21:35

Postovani doktore,
unazad zadnjih 6 mj borim se sa gljivicnom infekcijom. Najizrazeniji simptom je uzasan svrbez. Zadnji papa prije 6 mj bio je uredan. Zadnja tri mjeseca lijecila sam se sa svim mogucim vaginaletama i kremama; prvo plimycol pa canesten, zatim mi je ginekolog prepisao diflucan tablete (2 za 14 dana), te geonistin vaginalete. Usporedno s time pijem i probiotike te sam bila na prehrani bez slatkoga i bez puno ugljikohidrata. S obzirom da mi ni to nije pomoglo, javila sam se opet ginekologu nakon provedene terapije diflucanom koji mi je dodatno prepisao klotrimazol mast zbog svrbeza. Ni to nije pomoglo. Dodatno sam stavljala obloge od kantariona i ulja cajevca te se svrbez napokon povukao na par dana, sve dok nisam sada nedavno pocela koristiti amoksicilin antibiotike. Usporedno s njima pila sam lacytogyn no opet je poceo uzasan svrbez. Napominjem da sada imam vrlo malo, skoro pa nista isjetka, ali je svrbez prisutan. Također unazad 2 mj nisam imala spolne odnose pa ne postoji mogucnost da je ponavljanje infekcije zbog toga. Sada znam da mi se opet ponovilo zbog antibiotika. Do ponedjeljka ne mogu do ginekologa no htjela bih sto prije poceti sa lijecenje jer upravo prestajem s antibioticima i svrbez postaje vrlo jak. Mogu li staviti vagisan myko vaginaletu od 500mg koju imam kod kuce ili nesto drugo da uzmem za vise dana? Koliko dugo bih trebala uzimati probiotike da se to napokon unormali? Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.10.2016. 22:20

Stvaljajte Linex lady comfort 2x na tjedan.
Previše toga ste koristili i uništili se normalnu floru rodnice.
Ako smetnje potraju napravite cervikalne briseve.

trava

16.10.2016. 14:15

Postovani, lijepo bih Vas molila za Vase misljenje. Imam 17 godina, jos ne posjecujem ginekologa. Imam decka i spavali smo zajedno 2-3 puta prije vise od pola godine, zatim smo odlucili pricekati s odnosima. Vec sam prije godinu-dvije imala svrbez spolovila sto sam uspjesno izlijecila Canesten kremom. Prije nekoliko dana osjetila sam svrbez na ulazu u rodnicu, vrlo malu naotecenost i cudan osjecaj kod brisanja. Ne pece me kod obavljanja nuzde, nemam pojacan iscjedak i neugodan miris, ni plikove. Mjesecnica mi kasni 4 dana (pretpostavljam zbog prehlade i stresa) inace je redovita. Zanima me sto mislite je li u pitanju candida gljivica te sto predlazete- vaginalete, kremu ili nesto trece? Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.10.2016. 17:40

Vjerovatno se radi o Candidi. Probajte Caneseten ili Plimycol kremu i vaginalete kroz tri dana.

trava

17.10.2016. 16:45

Hvala na odgovoru. U meduvremenu sam dobila mjesecnicu tako da vise i ne osjecam svrbez. Odlucila sam svakako nabaviti Canesten kremu pa me zanima je li lose povremeno koristiti kremu preventive radi i je li krema dovoljna ako se simptomi vrate s obzirom na to da nisam upoznata s koristenjem vaginaleta?

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.10.2016. 19:10

Ako ćete imati simptome povremeno možete namazati vanjsko spolovilo.

JustMe88

25.10.2016. 14:40

poštovani, neki dan nakon odnosa sa partnerom osjetila sam peckanje,vrućinu i svrbež kod samog ulaza u vaginu.namazala sam canesten kremom,malo se ublažilo. pretpostavila sam da je razlog svrbežu bio nečiste ruke. sljedeći dan cijelo vrijeme sam imala osjećaj ko da imam oteklinu unutra,baš tu negdje kod ulaza u vaginu. i dan nakon toga,odnos me jako bolio. peckanja kod mokrenja nema!iscjedak je za sada normalan. nastavila sam mazati canestenom.dal bih trebala i vaginalete? trenutno nemamo odnos. dal je potrebno da se i partner maže kremom? puno hvala, lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.10.2016. 19:20

Neka se maže svakako. Vi još kroz tri večeri koristite Canesten vaginalete.

kyra_zg

27.10.2016. 11:35

Postovani,

da li mogu istovremeno koristiti Nuvaring kontracepciju i Plymicol vaginalate ili da li je bolje da pricekam sa vaginaletama dok ne dodje dan kad moram izvaditi Nuvaring?

Hvala na odgovoru.

LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.10.2016. 21:45

Možete krenuti sada. Ne trebate čekati da ga izvadite.

kyra_zg

28.10.2016. 11:05

Postovani dr. Šakoronja,

hvala na odgovoru.

LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.10.2016. 19:30

Molim.

Nazad
1 ... 42 43 44 45 46 47 ... 62
Naprijed