Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smedji iscjedak?


Autor Poruka

Lunac

12.05.2017. 20:00

Poštovani, pijem Logest tablete i dijagnosticirani su mi policisticni jajnici. U ovom pakiranju tableta zaboravila sam popiti tabletu u prvom tjednu te mi je liječnik savjetovao da nastavim piti tablete iz pakiranja (bez ove zaboravljene) te da koristim dodatnu zastitu prilikom odnosa do nove kutije. U tom periodu imala sam 2 puta nezasticen odnos, odnosno koristena je metoda prekinutog snosaja. Menstruacija je uvijek stizala cetvrti dan nakon popijene zadnje tablete (trebala je doci danas), međutim bilo je samo "krvi" svjetlo smede boje na par sati, a menstruacije i dalje nema. Postoji li mogućnost trudnoće ili nekih drugih problema?

Ivo Balenović, dr. med.

13.05.2017. 18:25

Poštovana,
pričekajte još par dana i ukoliko menstruacija ne dođe napravite test na trudnoću. Mogućnost postoji, iako je minimalna.

Lunac

14.05.2017. 11:15

Hvala Vam na odgovoru. Menstruacija je dosla, znači vise nema razloga za brigu?

bobmarley1950

14.05.2017. 20:45

Pozdrav, zadnju mjesecnicu sam imala 18.4. i prije tog 18.3 a odnos sam imala 3.5. Odnos je bio nezasticen no nije uopce bilo ejakulacije posto je partner ejakulirao sat, sat i pol prije tog.. Zadnja dva dana imam smedi iscjedak, tj prekjucer ujutro sam se obrisala i bio je pun papir svijetlo smedeg iscjetka da bi poslije poceo oskudni tamno smedi. Danas je ponekad na papiru roza boja iscjedak a na dnevnom ulosku je kapnula bas krv.. No mjesecnice nema pa me strah da nije u pitanju implatacijsko krvarenje.. Od muke sam na netu procitala da je cerviks u trudnoci podignut no moj je skroz do ulaza u vaginu spusten, ludim sama sa sobom jer inace prakticiramo samo seks sa kondomom i nikad me nije panika hvatala a sada mi se ovo dogada.. Dr, jel moguca trudnoca??!. Unaprijed hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

15.05.2017. 16:25

Poštovana,
odnos ste imali u vrijeme plodnih dana, a ukoliko je partner ejakulirao prije odnosa postoji mogućnost da je u uretri ostalo sperme. Preporučam test na trudnoću. Što se cerviksa tiče on nema veze s trudnoćom, a spušten je samo kod žena s prolapsom genitalnih organa.

Barbara106

15.05.2017. 16:35

Poštovani!
Spolno sam aktivna te sam pocela piti yaz tablete, na negdje 9 ili 10 dan od kako pijem Yaz sam imala nezasticeni spolni odnos ali decko je ejakulirao vani. Zadnjih tjedan dana imam smedji obilni iscjedak, a trebala bih dobiti menstruaciju sada jer sam na placebo tabletama.. možete li mi objasniti zasto imam takav smedji iscjedak? Inace moram piti Yaz zbog hormona, tocnije progesterona, njime tjeram menstruaciju, a ginekologica mi je rekla da smijem imati odnose od prvog dana kada pocnem piti Yaz. Samo vam se javljam da bih bila sigurna, da mogu iskljuciti trudnocu, u sto sam i sama sigurna, a i da mi priblizno objasnite moguce razloge smedjeg iscjetka. Ginekologica mi je rekla da mi se tijelo cisti jer nisam imala menstruaciju prije mjesec dana, upravo iz razloga sto nisam nicime tjerala menstruaciju, nisam pila ni duphastone ni Yaz. Unaprijed hvala na odgovoru!

bobmarley1950

15.05.2017. 16:55

Postovani, danas ima normalne krvi na ulosku, oko pola uloska, te prilikom male nuzde, ko uvijek prvi dan, boli me trbuh i leda...
Ja mislim da onda nema razloga panicariti vise ili da isto napravim test?

Ivo Balenović, dr. med.

15.05.2017. 21:00

Poštovana, za Barbara 106,
ukoliko pijete tablete zaštićeni ste od trudnoće. Smeđi iscjedak koji navodite je vjerojatno posljedica probojnog krvarenja koje se često javlja u početku uzimanja tableta dok se organizam ne privikne na novu razinu hormona.

Ivo Balenović, dr. med.

15.05.2017. 21:20

Poštovana, za bobmarley1950,
vjerojatno je počela menstruacija.

Maja2910

10.06.2017. 09:35

Poštovani,imam smedji iscedak od svoje prve menstruacije,uvek prvi dan ide smedji iscedak a onda krene normalno,medjutim sad ovaj mesec sam imala redovan ciklus,poslednji dan ciklusa sam imala odnos sa dečkom,i posle 6 dana se javio smedji iscedak,koji mi ide već 2 dana. Da li imam razloga za brigu? Hvala unapred.

Ivo Balenović, dr. med.

10.06.2017. 17:35

Poštovana, moguće da se radi o ovulacijskom krvarenju. Nema razloga za brigu.

Mukii

11.06.2017. 20:15

Poštovani,

imam 23 godine i nisam spolno aktivna. Prije jedno tri do četiri dana sam primijetila na svom dnevnom ulošku mrlju od krvi ali nije bila onako crvena nego više kao smeđa te kada bi se obrisala sa WC papirom na njemu bi bilo tragova krvi, ništa posebno puno i više nekako smeđe boje nego ono baš žarko crvene. U to vrijeme sam osjećala i laganu bol u desnom jajniku i ne toliko često ali ponekad i jako kratko čak i u lijevom jajniku. Jučer sam na velikom ulošku imala smeđe mrlje, onako na oko pola uloška, kao kada mi je menstruacija pri samom kraju, a na papiru kada se obrišem i dalje imam slabe tragove krvi opet više smeđe boje nego žarko crvene. U zadnje vrijeme imam i nešto rjeđu stolicu no ne znam koliko je to bitno za ciklus. Također od danas osjećam i pritisak na gornji dio želuca iako ne znam koliko to može biti povezano sa samim menstrualnim ciklusom i navedenim općenito. U vrijeme kada sam primijetila te tragove krvi na papiru sam bila i oprala kosu koju sam odmah potom dobro isfenirala pa me sada strah da to nisam smjela napraviti. Također mi ima dva dana i curi nos, vjerojatno sam se negdje i prehladila pa ne znam da li to može utjecati na ciklus isto kao i to da mi je sada vrijeme ispitnih rokova pa sam pod stresom već neko duže vrijeme. Zadnju menstruaciju sam imala 19.5 i trajala je sedam dana, a menstruacija prije te je trajala 9 dana.
Molim Vas za pomoć jer sam dosta zabrinuta!
Unaprijed hvala!!

Ivo Balenović, dr. med.

12.06.2017. 17:45

Poštovana, nema razloga za brigu, radi se o probojnom krvarenju. Ukoliko bi se ponavljalo preporučam da učinite hormonski status.

Mukii

12.06.2017. 23:40

Poštovani,

hvala Vam na odgovoru. Možete li mi reći samo onda koliko otprilike bi moglo trajati to probojno krvarenje i hoće li nakon njega onda uslijediti normalna menstruacija? I mogu li se kupati (ne mislim samo na tuširanje već i na kupanje u moru) ili je bolje sačekati dok to ne prođe (napomena: ne koristim tampone nego klasične uloške)?

Hvala na odgovoru!!

Ivo Balenović, dr. med.

13.06.2017. 14:15

Može trajati tri - četiri dana, nakon toga bi trebala uslijediti normalna menstruacija. Možete se kupati u moru.

Mukii

19.06.2017. 11:00

Poštovani,

još uvijek kod mene traje ista situacija kao i zadnji put kada sam Vam pisala vezano za iscjedak kod sebe. Uz to me zadnja dva dana boli na desnoj strani noge unutrašnja strana bedra koja mi onda udara (bol) u desni jajnik te me boli donji dio leđa. Kupala sam se u moru također prije dva dana (što ste mi rekli da mogu kada sam Vas zadnji put pitala) nakon čega mi je na uložak samo kapnulo malo krvi i nakon toga se nastavio ovaj smeđi iscjedak. Menstruaciju očekujem 21.6. Trebam li biti zabrinuta??

Unaprijed hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

19.06.2017. 21:05

Poštovana, pričekajte menstruaciju. Bilo bi dobro da učinite pregled mokraće jer prema navedenom postoji mogućnost da se radi o urinarnoj infekciji.

tsmarta

21.06.2017. 10:10

Postovani,
Jucer i danas mi se pojavio smeđi iscjedak, inače mi je to znak da ce doci menstruacija, no ona bi trebala doci tek za 15ak dana. uz to pijem kontracepcijske tablete Naelia vec vise od godinu dana i ovo mi je pprvi put pojavlje. o cemu je rijec? unaprijed hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

21.06.2017. 11:20

Poštovana, radi se o probojnom krvarenju zbog relativnog manjka hormona. Ono ne smanjuje kontracepcijsku učinkovitost. Nema razloga za brigu. Ukoliko bi se ponavljalo može se uvesti kontracepcija s višim dozama hormona.

tsmarta

22.06.2017. 12:25

Poštovani!
Količina iscjedka se povećava. Postoji li mogućnost trudnoće s obzirom da redovito pijem tablete? Unaprijed hvala na odgovoru.

Nazad
1 ... 21 22 23 24 25 26 ... 30
Naprijed