132 studenta pomoglo u spašavanju ljudskih života


132 studenta pomoglo u spašavanju ljudskih života

Danas se 132 studenta upisalo u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u prostorijama studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu. Darivanjem krvi u akciji upisa koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina, na inicijativu Y-PEER Hrvatska, podržali su misiju Zaklade koja želi kontinuirano širiti Registar i tako nastaviti spašavati živote ljudi diljem svijeta.

Zaklada Ana Rukavina je održavanjem ove akcije podržala Youth Peer Education Network koji tijekom deset dana, od 1. prosinca kada se u svijetu obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a i 10. prosinca kada se slavi Dan ljudskih prava, nizom akcija pod nazivom "10 dana aktivizma mladih" potiču mlade da sudjeluju u  zaštiti zdravlja i promicanju ljudskih prava i edukacije.

Svi zainteresirani građani mogu se pridružiti studentima i svoj doprinos radu Zaklade iskazati pozivom na humanitarni broj telefona 060 9000 kojim doniraju 6,25 kn (PDV uključen) i sudjelovanjem na tradicionalnom koncertu "Želim život" koji će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića, 20. prosinca u 21 sat.

Svi građani koji su dali svoju krv za tipizaciju pomažu oboljelima diljem svijeta jer je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide) u koji je prijavljeno 35.145 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica iz Hrvatske. Iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica izdano je 37 transplantata i time dana nada za spas 37 života.