Najava događaja - "Dan otvorenih vrata" i "Avon šetnja za život"


Najava događaja - "Dan otvorenih vrata" i "Avon šetnja za život"

Centar za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka sutra slavi godinu dana postojanja. U sklopu slavlja, organizira se Dan otvorenih vrata te ovim putem pozivaju sve zainteresirane osobe da posjte Centar 20.05. od 10 do 19 sati, na adresi Kneza Mislava 10, 10 000 Zagreb .

Centar za psihološku pomoć je u vrlo kratkom razdoblju ostvario zapažene rezultate: više od 360 sati individulane psihoterapije, 76 sati grupne psihoterapije, 540 sati telefonskih konzultacija, te 54 noćenja u sobama predviđenim za žene koje izvan Zagreba dolaze na terapije u Zagreb.

Trenutno, Centar ima u redovnom tretmanu (minimalno jednom tjedno) 69 korisnica te u prosjeku 10 novih korisnica tjedno.

Ovim putem pozivaju se sve žene oboljele od raka (bilo koje vrste), te njihove obitelji i prijatelji neka se jave ukoliko trebaju bilo koji vid pomoći koji Centar nudi (www.svezanju.hr).

Jednako tako ove godine se po prvi puta održava projekt "AVON šetnja za život" s ciljem prikupljanja sredstava namijenjenih pomaganju rada Udruge SVE za NJU te podizanja svijesti javnosti o važnosti borbe protiv raka dojke.

Ova humanitarna kampanja obilježit će se središnjem događanjem na Cvjetnom trgu 17. lipnja u 17 sati. Program će voditi Barbara Kolar, dok će s polazištem na Cvjetnom trgu svi okupljeni sudionici obilježiti projekt šetnjom kroz Preradovićevu, Teslinu i Prašku ulicu do Trga bana Jelačića s povratkom na Cvjetni trg. Sredstva će se prikupljati na dan Šetnje već od 14 sati prodajom Avonovih majica, koje će služiti kao ulaznica za AVON Šetnju za život, i drugih proizvoda posebno dizajniranih za ovu kampanju. Majice će se moći kupiti i 28. svibnja od 11 sati, također na Cvjetnom trgu, kada će građani imati priliku prijaviti se za sudjelovanje u Šetnji. Isto tako, majice se po cijeni od 75 kuna prodaju putem Avonovih kataloga.

Sav prikupljeni prihod od prodaje majica i Avonovih proizvoda iz linije za prikupljanje sredstava za borbu protiv raka dojke namijenjen je donaciji za Udrugu SVE za NJU, udrugu žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja, osnovanu 2008. s ciljem pružanja informacijske, psihološke i logističke pomoći  ženama oboljelima od raka dojke, kao i njihovim obiteljima.