Najmanje deset novozaraženih novim koronavirusom u Hrvatskoj


Najmanje deset novozaraženih novim koronavirusom u Hrvatskoj

Najmanje je deset novozaraženih novim koronavirusom SARS-CoV-2 u Hrvatskoj. Većina novooboljelih boravila je u susjednim zemljama i vratila se u Hrvatsku. Na Energetskom institutu Hrvoje Požar u Zagrebu otkrivena su čak četiri slučaja.

Prema riječima ravnatelja Instituta Dražena Jakšića, neki od pozvanih na testiranje su blaže simptome imali još prošlog tjedna, no nisu prepoznati kao povezani s koronavirusom.

Inače, iz Instituta su ranije potvrdili da je njihov djelatnik u utorak popodne javio da je dobio pozitivan rezultat testa na koronavirus. Simptome je razvio još 5. lipnja i od tada nije dolazio na posao. Kazali su i da su prema preporukama epidemiologa popisani svi njegovi bliski kontakti. Ostali zaposlenici Instituta do kraja tjedna su upućeni na rad od kuće, a prostorije koje su koristili će se dezinficirati.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije jutros su izvijestili da su nakon više od dva mjeseca bez novooboljelih, zabilježena dva slučaja zaraze u Istri.

Naime, dva pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 hospitalizirana su jučer popodne u pulskoj Općoj bolnici. Riječ je o uvezenim slučajevima odnosno osobama koje su protekli tjedan boravile u Bosni i Hercegovini, na području Sanskog mosta, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Izvor:
N1, Dnevnik.hr, Jutarnji list