Salvus donirao više od 43.000 kuna udruzi Europa Donna Hrvatska


Salvus donirao više od 43.000 kuna udruzi Europa Donna Hrvatska

Sedmu godinu zaredom Salvus d. o. o. ponosni je partner udruzi Europa Donna Hrvatska u humanitarnom projektu "Darujmo ružičasti život", kojemu je glavni cilj kupnja uređaja za intraoperativno zračenje. Slogan ovogodišnje akcije bio je "Premostimo distancu dobrotom", kako bi se pokazalo da nas COVID-19, potres i fizički razmak ne smiju udaljiti u činjenju dobra.

Tijekom listopada ‒ mjeseca borbe protiv raka dojke ‒ tvrtka Salvus, kao zastupnik vodećega svjetskog proizvođača dodataka prehrani Solgar, izdvojila je 10 kuna od svake prodane bočice proizvoda Skin, Nails and Hair, koji se prodavao u ljekarnama diljem Hrvatske. Na taj je način prikupljeno 43.750 kuna koji su donirani udruzi Europa Donna Hrvatska.

Hrvatski sabor jednoglasno je prihvatio Nacionalni strateški okvir protiv raka do 2030., a predsjednik Uprave tvrtke Salvus Teodor Švaljek istaknuo je kako je Salvus prepoznao važnost borbe protiv raka: "Ponosni smo na to što već sedmu godinu zaredom Salvus i Solgar sudjeluju u plemenitoj akciji prikupljanja novca za kupnju uređaja za intraoperativno zračenje koji može pomoći ženama s malignim bolestima već tijekom operacije i poslije znatno smanjiti odlaske pacijentica na zračenje".

Inače, Nacionalni strateški okvir protiv raka ključan je dokument kojim se želi poboljšati sveobuhvatno praćenje, prevencija i liječenje malignih bolesti, a u njegovoj izradi sudjelovali su mnogobrojni predstavnici udruga bolesnika, među ostalima i predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska doc. dr. sc. Vesna Ramljak.

Rak je vodeći javnozdravstveni problem u Hrvatskoj, kao i u cijeloj Europskoj uniji, a procjenjuje se da u Hrvatskoj živi 170.000 osoba koje su bolovale ili boluju od zloćudnih bolesti. Rak dojke najčešće je sijelo raka u žena u Republici Hrvatskoj, od kojeg obolijeva oko četvrtine žena novooboljelih od raka.

Prema posljednjim podacima Registra za rak u Hrvatskoj, u 2017. zabilježeno je 2767 slučajeva raka dojke, a od te zloćudne bolesti umrle su u 2019. godini 752 žene.

"Sretna sam što i ove godine Europa Donna u Hrvatskoj ima partnera u Salvusu i Solgaru, koji će nam prodajom svojega proizvoda Skin, Nails and Hair pomoći u prikupljanju novca za kupnju prijeko potrebnog aparata za intraoperativno zračenje", istaknula je doc. dr. sc. Vesna Ramljak.

Humanitarna kampanja Europe Donne Hrvatska počela je potkraj veljače 2013. godine, a trajat će sve dok se ne prikupi novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Uređajem za intraoperacijsko zračenje dio bi pacijentica bio ozračen u jedan dan te se koristi u operacijskoj sali. Točnije, nakon poštedne operacije cilj je zaštititi lokalno područje zračenjem da se ne bi dogodili lokalni recidivi.

"Tvrtka Salvus nastavila je partnerstvo s Europa Donnom kako bi se krajnji cilj čim prije postigao", rekla je dr. Svjetlana Benčić Colarić, brand managerica Solgara iz tvrtke Salvus, koja je zastupnik za Solgarove vitamine i dodatke prehrani te dodala "liječenje raka dojke je dugotrajan proces, a teške lijekove tijelo nerijetko podnosi vrlo loše. Solgar je upravo zato, kao proizvod koji želi povezati s akcijom, odabrao Skin, Nails and Hair jer ljepota i zdravlje organizma dolaze iznutra".

Zajedničku akciju udruge Europa Donna Hrvatska i tvrtke Salvus poduprle su mnogobrojne osobe iz javnog života, među ostalima, Ana Maras Harmander, Olja Vori, Ana Vilenica, Marijana Perinić, Josipa Pavičić, Nela Kocsis, Dubravko Šimenc i Mario Petreković.

Izvor:
Drimia