U Hrvatskoj 19 novozaraženih koronavirusom


U Hrvatskoj 19 novozaraženih koronavirusom

Prema podacima iz Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, u Hrvatskoj je 19 novozaraženih novim koronavirusom SARS-CoV-2. Po jedna novooboljela osoba je iz Bjelovarsko-bilogorske županije, Šibensko-kninske županije, Dubrovačko-neretvanske županije, Međimurske županije i Koprivničko-križevačke županije. Devet novooboljelih su iz Zagreba, tri iz Osječko-baranjske županije, a dvije iz Zadarske županije.

Time se je ukupni broj oboljelih od COVID-19 popeo na 2.336.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je na konferenciji za novinare da se nastavlja testiranje i da su otvorene četiri telefonske linije za upite građana te dodao da je činjenica da ukoliko se svi skupa pridržavamo barem onih elementantarnih mjera, a to je održavanje fizičke distance, da smo prilično sigurni. Sve ono što govorimo već mjesecima, sad se vidi na djelu u smislu da nije dobro biti u zatvorenim prostorima više od 15 minuta s osobama za koje sumnjate da imaju virus.

Prema posljednjim podacima, u svijetu je od COVID-19 oboljelo 9.073.717 osoba, umrlo je 471.197 osoba, a oporavilo se njih 4.855.613.

Izvor:
Nacionalni stožer za civilnu zaštitu, Corriere Della Sera