U Hrvatskoj od COVID-19 oboljelo 1.495 osoba


U Hrvatskoj od COVID-19 oboljelo 1.495 osoba

U Hrvatskoj je prema podacima Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu novim koronavirusom SARS-CoV-2 zaraženo ukupno 1.495 osoba, od čega je preminula 21. Ozdravila je 231 osoba, a na respiratoru su 34 pacijenta. Do sada je ukupno testirano 14.612 osoba.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno 88 novih bolesnika. Prosječna dob oboljelih od COVID-19 je nešto veća i iznosi 49,37 godina i po prvi puta imamo promjenu u spolnoj distribuciji, žena je 50,2% oboljelih od koronavirusa. 

Najveće žarište u Hrvatskoj trenutačno je splitski dom za starije i nemoćne u kojem raste broj zaraženih. Ondje je ukupno 48 oboljelih - korisnika i zaposlenika, a nova testiranja su u tijeku. Preminula je 93-ogodišnja štićenica koja je bolovala od kroničnih bolesti.

Ljudi moraju prihvatiti činjenicu da vremena nisu normalna. Moraju prihvatiti činjenicu zbog sebe, zbog svojih obitelji, zbog svoje djece, zbog svojih roditelja da samo o tome kako se oni ponašaju ovisi zdravlje njihovih najbližih i ovisi brzina kojom ćdmo izaći iz ove situacije. Dakle represija ne, ali ponavljati koliko god bude potrebno to ćemo sigurno raditi, rekao je ministar Davor Božinović.

Pregled zaraženih i umrlih u Hrvatskoj po Županijama:

Koronavirus-po-županijama-1

Izvor:
HRT, HZJZ