U zadnja 24 sata u Hrvatskoj od posljedica zaraze sa SARS-CoV-2 preminule četiri osobe


U zadnja 24 sata u Hrvatskoj od posljedica zaraze sa SARS-CoV-2 preminule četiri osobe

Na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite priopćeno je da su u zadnja 24 sata u Hrvatskoj od posljedica zaraze novim koronavirusom SARS-CoV-2 preminule četiri osobe, a novozaraženo je 9 osoba. Trenutno je u Hrvatskoj 2.039 osoba zaraženo sa SARS-CoV-2, a 1.166 osoba je ozdravilo. Na respiratoru je trenutačno 29 osoba.

Svi preminuli bolovali su od teških bolesti i kroničkih patoloških stanja, a jedna osoba je bila na respiratoru, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. U Hrvatskoj je dosad preminulo 59 ljudi od komplikacija vezanih uz COVID-19.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak poručio je pak kako se može očekivati drugi val ako se s virusom nešto ne promijeni.

Danas je prvi dan popuštanja zaštitnih mjera, a vezano za to ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako prve informacije govore da svi kojih se to tiče i koji su dužni provoditi mjere rade bez većih uočenih nedostataka.

Prema posljednjim podacima, u svijetu je od COVID-19 oboljelo 3.013.836 osoba, umrlo je 207.895 osoba, a oporavilo se njih 888.362.

Izvor:
HRT, Corriere Della Sera