Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


neugodna bol u donjem dijelu trbuha


Autor Poruka

nikkka

18.08.2016. 11:10

Poštovani doktore,

pisala sam Vam prije na temi kratka menstruacija. Savjetovali ste mi da idem na UZV. Ginekologica je tijekom UZV-a rekla da ništa ne vidi. Mene muči bol u donjem dijelu trbuha koji ne prolazi. Boli me i lijevi jajnik između ostalog. Imala sam bakteriju enteroccocus. Zadnji nalaz glasi: kultivacija aerobna, ostale kulture sterilne. Znači li to da je bakterija još uvijek prisutna? Ako je nalaz u redu, što bih dalje trebala napraviti?

Hvala Vam unaprijed na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.08.2016. 13:25

Bakterija nije više prisutna. Ako ste bili na pregledu i doktorica nije ništa vidjela onda se ne radi o upali jajnika. Bol koju imate možda je iz probavnog, mokraćnog ili ostalih sustava.

nikkka

18.08.2016. 15:20

Hvala Vam na odgovoru. Još jedno pitanje: Može li problem biti ginekološki iako stalno imam osjećaj da moram pod hitno na wc?

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.08.2016. 22:20

Ne, stvar prema opisanom nije ginekološka.

Mimi mmmmmm

28.09.2016. 22:45

Dakle ima sam odnos i sutradan sam dobila menstruaciju koja je normalno kao i svaka trajala 6 dana. Od tada nisam imala nikakav odnos ali sam stalno osjecala bol u trbuhu sada mi mjesecnica kasni par dana sto nije uneobicajeno ali me zanima postoji li mogucnost da sam trudna ili je to nesto drugo.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.09.2016. 10:25

Ne radi se o trudnoći ako ste imali menstruaciju.

Dju0102

21.01.2018. 19:35

Poštovani,
Molila bih Vas za savjet.
Dakle, nedavno sam imala upalu mjehura i isla sam kod specijaliste. Nije bilo jako,da me nemoguce bolilo,da sam mokrila krv i sl...jednostavno pritisak i cesci odlazak na toalet. Nalaz urina i urinokulture sterilno i uredno. Dobila sam terapiju od 3 antibiotika i prestalo je 10 ak dana. Nakon par spolnih odnosa opet mi se sve vratilo, isti lagani pritisak i mokrenje plus canida ovaj put. Dali mislite da je rijec o upali rodnice ili ginekoloski posto mi je urolog rekao da ako bude opet sterilno da mora da je ginekoloski(?!) Narucila sam se kod ginekologice za tjedan dana, imate li savjet dal da odem opet i kod urologa?
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

22.01.2018. 19:15

Poštovana, bez pregleda je teško reći o čemu se radi. Savjetujem da učinite bakteriološke briseve vrata maternice. Moguće da se radi o upali.

amelie21

20.03.2018. 15:05

Pozdrav, nakon dugo godina uzimanja sam prestala s logestom prije pet mjeseci otad mi menstruacija dođe svakih otprilike 40-ak dana. Zadnja dva ciklusa odmah po prestanku menstruacije nastave se tupi bolovi u donjem dijelu stomaka i leđa. Ne mogu uopće stajati od boli. Iscjedak nista cudniji nego inace a bol sve jaca. Na zadnjem pregledu mi je ustanovljena mala cista na lijevom jajniku koja bi kao trebala prsnuti s menstruacijom. Zadnji dan zadnje menstruacije mi je bio u sub, vrlo oskudno a ja sam u sub navecer mala nezastićen odnos i ne znam jel moguće da vec dan dva nakon osjećam te bolove i simptome ako je trudnoća moguća uopće jer ne mogu plodne dane izracunati ili je riječ o nekoj upali ili toj cisti?

Ivo Balenović, dr. med.

20.03.2018. 17:00

Poštovana, simptomi koje navodite sigurno nisu uzrokovani eventualnom trudnoćom. Moguća je infekcija mokraćnih puteva, bubrežni kamenci ili problemi s kralježnicom. Za početak savjetujem da učinite urinokulturu.

Kiraa12

23.06.2018. 13:15

Postovani,
Imam bol u donjem dijelu trbuha koja nije jaka, ali prilikom mokrenja ona je jaca. Boli me dok mokrim i mokrenje je dosta ucestalo, bas imam nagon na mokrenje i pritisak u donjem dijelu.
Bol kod mokrenja je takva da me produ i trnci po cijelom tijelu..
Sto bi to moglo biti.
Hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

24.06.2018. 11:55

Poštovana, u pitanju je upala mokraćnih kanala. Uradite urinokulturu prema kojoj će Vam liječnik propisati terapiju.

Antonija185

25.06.2018. 20:30

Da se nadovezem, jos i u križimo skroz nisko osjecam također pritisak i kao da su "rastegnuta" posebno prilikom saginjanja a taj protisak skoro stalno. Lp

Antonija185

25.06.2018. 20:30

Postovani doktore,

Nakon folikulometrije i odredivanja ovulacije uradila sam dva testa na trud ocu i oba su pozitivna. Kako mi je prvi pregled vezan uz to tek za nesto vise od tjedan dana jer je sada jos zaista rano (otprilike 4-5 tjedan) umirem od brige. Posebno jer mi menstruacije nisu bile uredne, policisticni jajnici, ciklus bez ovulacije, no posdljednjim ciklusom kad smo zapravo prvi put i detaljno pratili i pokusali zatrudniti kao da je sve to nestalo i izreguliralo se. Vec 5 dana osjecam pritisak u donjem dijelu trbuha, malo lijevo malo desno i u sredini pa zajedno po cijelom dijelu ali taj pritisak ne prestaje.pojavi se i tupa bol kao menstruacijska. da li je taj konstatni pritisak popracen bolovima u tijeku dana ili noci ali bolovi nisu stalni, normalan?grudi me takodjer uz pritisak bole od prvog dana.Pijem sad tri dana folacin po preporuci doktorice. Ali bojim se tog pritiska i bolova kao i cinjenice da sam imala neuredne cikluse itd (dugo pila kontracepcijske pilule,neko vrijeme i duphaston) a pregled je tek za tjedan dana, pa se bojim i manjka hormona kod mene zbog tog svega da ne bi bilo stokod loseg sad isprike na dugom postu, i hvala unaprijed

Kiraa12

25.06.2018. 20:30

Hvala Vam puno na odgovoru.
Zanima me jos samo dali je i uzrok tome sto mi je mokraca bila tamnija kao da ima tragova krvi u njoj, jer se na papiru vidjelo nekoliko puta kao rozasto, a nekoliko puta i kao smeckasto..i nakon samog ispisavanja bol je puno intenzivnija.

Ivo Balenović, dr. med.

26.06.2018. 11:00

Poštovana Antonija, to je sve normalno u trudnoći. Dolazi do promjena u cijelom organizmu. Potrebne su samo redovite kontrole i biti će sve u redu.

Ivo Balenović, dr. med.

26.06.2018. 11:00

Poštovana Kiraa12, kod upale mokraćnih kanala u mokraći može biti krvi.

anapet

05.01.2019. 12:00

Poštovani doktore,

Imam 21 godinu, još uvijek nisam imala spolne odnose, ciklusi su mi uredni i traju 27/28 dana, ali su mi menstruacije užasno bolne. Naime, svaku menstruaciju imam grčeve koji su toliko neizdržljivi da ne mogu normalno funkcionirati. Te grčeve prati mučnina, bol u donjem dijelu leđa i tupa bol koja ne prestaje nekih 30 minuta. Pratila sam i zapisivala koje dane točno imam te grčeve, te sam došla do zaključka da su to kao neki postmenstrualni grčevi, jer me uhvate tek neki 3. ili 4.dan menstrualnog ciklusa.

P.S. išla sam ginekologu koji je UZV snimkom utvrdio da je sve u redu.
Molim Vas za preporuku što dalje, jer ne mogu normalno pratiti predavanja na fakultetu.

Hvala Vam unaprijed i lijep pozdrav happy

Ivo Balenović, dr. med.

05.01.2019. 17:20

Poštovana, preporučio bi Vam oralnu kontracepciju. Ona će zaustaviti ovulaciju, a time i lučenje hormona koji uzrokuju grčenje glatkih mišića i bolove. Druga je mogućnost terapija nesteroidnim antireumaticimaa (NSAR) tijekom menstruacije. U tu skupinu spadaju brufen, ibuprofen, ketonal, voltaren...