Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Razlozi kašnjenja menstruacije.


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.07.2014. 16:00

Jelena krvarenje je od grubljeg odnosa. Ne radi se o trudnoći.
Savjetujem apstinenciju od odnosa idućih tjedan dana.

momo33

24.07.2014. 16:00

Poštovani, danas mi je već 44. dan menstrualnog ciklusa i još uvijek nisam dobila menstruaciju, već me nekih 17 dana bole grudi i to je jedini simptom, i prije su mi ciklusi bili neredoviti i neujednačeni. Spolne odnose sam imala 27. dana ciklusa i bili su zaštićeni kondomom i prekinutim snošajem, s tim da su kondomi zasigurno ostali cijeli. Također sam ovaj mjesec bila na maturalnom putovanju od čega sam bila jako iscrpljena te sam se razboljela i morala sam piti antibiotike na bazi penicilina. Od tog antibiotika mi je već jednom mjesečnica izostala za cijeli ciklus. Otišla bih svom ginekologu, ali je na godišnjem do sredine osmog mjeseca, a to mi je predugo da čekam. Molim vas za savjet, dali da kupim test na trudnoću ili pričekam menstruaciju još nekoliko dana ili da odem u drugom ginekologu na pregled ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.07.2014. 00:50

Pričekajte menstruaciju prema opisanom.

momo33

28.07.2014. 21:25

Poštovani, ipak sam bila kod ginekologa i napravio mi je samo pregled prstima i rekao da on misli da sam trudna jer imam povećanu maternicu. Naručio me za ultrazvuk, ali tek u srijedu. Nikako mi ta trudnoća nije jasna jer smo dečko i ja stvarno pazili. Nemam nikakve simptome trudnoće, a ovaj mjesec sam stvarno nekoliko puta iscrpljivala svoje tijelo pa mislim da sam trudna primijetila bih to na nekoj slabosti ili vrtoglavici, ali meni nije ništa. I dalje me bole grudi s tim da je i posljednjih 3 dana iscjedak onakav kakav imam pred menstruaciju. Čitala sam po internetu da povećana maternica može biti i kao simptom miom ili cista, no ne znam je li to istina ? Također sam bila na vaginalnom ultrazvuku u 5. mjesecu te mi je ginekologinja rekla kako je sve u redu. Je li moguće da sam ipak trudna kako kaže doktor?

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.07.2014. 21:45

Prema onome kako ste vi opisali mislim da ne.
Pričekajte nalaz uzva.

robbs

31.07.2014. 09:40

Poštovani,

trebam Vaše stručno mišljenje. Dakle, otkako sam dobila prvu menstruaciju, većinom mi je redovita, možda mi se desilo 2-3 puta da mi je kasnila dan-dva. U vezi sam s dečkom i prakticiramo spolne odnose i uvijek sa zaštitom, možda par puta se nismo štitili, ali sam taj mjesec redovno dobila. No, desilo mi se prošli mjesec da mi je 10 dana uranila. Odmah sam se zabrinula i krenula tražit po netu i naišla na to da je to moguća lažna menstruacija i da sam možda trudna. Odmah me uhvatila panika, no menstruacija mi je trajala ko i obično 6 dana (jedino je prvi dan bila smečkasta) i bila je obilna tako da sam tu mogućnost isključila. Nakon te menstruacije spavali smo više puta, al svaki put s kondomom i nije ejakulirao u mene. U nedjelju, 3 dana prije nego sam trebala dobiti, vodeći se po aplikaciji na smartphoneu koja mi služi za računanje plodnih dana (no sad više nisam sigurna da je točna) nisu mi bili plodni dani i nakon što je svršio van mene, skinuo je kondom i ušao je u mene na minutu (na penisu je ostalo malo spermija). Sad se bojim da mi to ipak nisu bili plodni dani i da nisam zatrudnila. Molim Vas da mi date stručno mišljenje imam li razloga za brigu i trebam li napraviti test.

Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.07.2014. 19:55

Šansa teoretski postoji. Nije velika. Ako vam kasni menstruacija napravite test.

sash

03.08.2014. 18:35

Postovani, u vezi sam s djevojkom duze od godinu dana, te smo u to vrijeme imali ravnomjeran odnos sa i bez zastite.
Menstruacija joj kasni 7. dan, a prosli smo mjesec imali odnose odmah prvi tjedan nakon zavrsetka prosle, te jednom u plodnim danima. Ejakulacija je bila nekih 10ak sekundi nakon vadjenja spolovila iz rodnice, a sljedeci odnos s kondomom bas radi rizika s kapljicama i slicno.
Obicno su ciklusi redoviti osim jednom.kada se radilo o bakteriji.
Medjutim, ona je prije.mjesec i po dana pocela raditi, pa se nekako nadam da je to uzrok kasnjenja. Stomak ju je bolio dva puta kao da ce.dobiti ali od toga je proslo pet dana. Test namjeravamo uzeti za dva dana, ukoliko ne bude promjene.
Smatrate li da su velike sanse za trudnocu?
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.08.2014. 00:55

S obzirom na nezaštićene odnose šansa postoji.
Svakako test na trudnoću.

Independent1

04.08.2014. 15:45

Doktore,
Zadnju menstruaciju sam dobila 1.7. znači trajala je nekih 6 dana, inače su jako bolne, bila sam kod ginekologa na pregledu 27.7. i dala mi je te tablete protiv upale imala sam neki prišt na malim stidnim usnama , te sam pila antibiotike na bazi pencilina, imala sam spolne odnose 20.7. 22.7. i 26. 7. , ciklusi mi inače variraju negdje 30-32 dana.. ona me pitala jesam li pred menstruaciju rekla sam da jesam, te mi je utvrdila pregradu maternice(septum uterus)... imam bijeli iscjedak, i ponekad osjetim bolove u donjem dijelu trbuha,ali menstruacije još nema, jako sam nervozna i zabrinuta...postoji li šansa za trudnoću , ili je sve to od stresa ?

Independent1

04.08.2014. 15:45

Zaboravila sam napisati da je dečko svaki put vidljivo ejakulirao izvan rodnice, na to jako pazimo .

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.08.2014. 21:40

Prema opisanom ne bi se trebalo raditi o trudnoći.

lolo194

27.08.2014. 13:40

Poštovani,
zadnji nezaštićeni odnos s dečkom sam imala 2 dana nakon završetka mjesečnice i vani je ejakulirao. Ta posljednja mjesečnica je počela 20. 7. i tada sam bila na moru. Svaki nakon toga je bio zaštićen. Inače sam jako osjetljiva i svaka promjena na tijelu(mršavljanje, napori i dr.) ili putovanja i sl. znače promjene u mom ciklusu. prošlo je 7 dana od kada sam trebala dobiti mjesečnicu. Par dana prije 20 sam osjećala sam svrbež, pojavio se bijeli iscjedak bez mirisa i vanjski dio je bio crven. Sada je 27. i grudi su mi naotečene, nemam apetit ujutro i napuhnuta sam ali nema nekih značajnih promjena d uobičajenog pmsa. Iskreno, strah me napraviti test jer se bojim da nece biti negativan. Je li moguće da imam upalu i da ona koči menstruaciju ili se ipak radi o trudnoći? :S

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.08.2014. 16:40

Prema opisanom ne radi se o trudnoći. O uzrocima kašnjenja pročitajte u prijašnjim postovima.

nina-21

28.08.2014. 09:35

Postovani doktore,

imam redovne odnose s deckom bez zastite uz prekinuti snosaj. Ali ovaj mjesec mi se po prvi put u zivotu dogadja sljedece: svrbez, ucestalo mokrenje, bol pri kraju mokrenja uz jaki pritisak i na kraju pri brisanju ili iscjedak gusti bijeli ili krv, svjetlija i ne puno. Bila sam na moru od 14.-19.7. tamo sam puno mokrila a pri povratku kuci pojavila se i krv.S tim da mi je zadnja menstruacija bila 31.7., ovaj mjesec jos cekam. Ali evo zadnja dva dana imam povremene bolove kao da trebam dobiti ali me grudi bole i svrbe sto dosad nikada nisu. Molim vas recite mi dali tu postoji sansa da sam trudna ili je to neka gadna upala i moze li mi to izazvati kasnjenje ili cak izostanak menstruacije?

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.08.2014. 11:00

Probajte koristiti Canesten kremu i vaginalete.

Lancii

10.09.2014. 16:35

Poštovani,

zasad mi menstruacija kasni 2 dana, ali ja svejedno brinem jer mi inače nikada ne kasni.
Inače imam problema sa mokraćnim sustavom. Imala sam godinu i pol bakterije u mjehuru kojih se nisam mogla nikako riješit, no u to vrijeme sam pila kontracepcijske pilule pa mi je menstruacija bila redovita. Sada opet imam bakterije u mjehuru nekad od 5. mjeseca i na antibioticima sam i nisam na pilulama. Uz to užasno sam bila pod stresom krajem 8. mjeseca jer sam imala odnose s dečkom s kondomima, a ne osjećam se sigurno s njima. Stalno sam razmišljala o mogućnosti trudnoće. Bila sam kod ginekologa, imala sam kompletni pregled i ultrazvuk i papa test. Ginekolog nije ništa komentirao. Pretpostavljam da je nešto primjetio da bi rekao. Onda sam isključila mogućnost trudnoće.
Opet smo imali odnos 26. i 27. dan u ciklusu sa kondomom. I sad ponovno stalno razmišljam o tome.
Koliko dana je normalno da kasni menstruacija, a nakon koliko dana postoji mogućnost trudnoće?

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.09.2014. 22:25

Pitanje je preopćenito. Menstruacija može kasniti danima, tjednima, mjesecima.
Ako vam kasni koji dan a spolno ste bili aktivna u plodnim danima, tada napravite test na trudnoću.

Lancii

10.09.2014. 23:55

Nisam bila spolno aktivna u plodnim danima.

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.09.2014. 19:55

Ipak napravite test ako vam kasni menstruacija.

Nazad
1 ... 22 23 24 25 26 27 ... 39
Naprijed