Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smeđi iscjedak


Autor Poruka

lolica123

18.01.2012. 20:35

i da zaboravila sam napisat da sam danas osjetil bol u bradavicama..bile su ukrucene čak mi je i grudnaj smetao....

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.01.2012. 21:50

Poštovana, bolne i osjetljive bradavice su znak nadolazeće menstruacije.

lolica123

18.01.2012. 22:05

a pitanje vezano također uz smeđi iscjedak ..
naime zadnju mjesečnicu sam dobila 20.12.2011 i trajala je 5dana,nakon toga 9.01.2012 dobila sam smeđi iscjedak koji se pojavio taj dan samo jedanput i dalje nista..
dali mi možete objasniti šta se to dogodilo i šta to znači????? hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.01.2012. 17:05

Poštovana, teško mi je reći što se dogodilo. Ako je iscjedak bio samo jedan dan i menstruacija Vam dođe na vrijeme mislim da se ne morate brinuti. Teško mi je retrogradno i bez pregleda utvrditi o čemu bi se moglo raditi.

lovero

29.01.2012. 22:45

Dobar dan!
Vec nekoliko dana imam svrbez i smedji iscjedak na gacicama,.Prije nekoliko mjeseci sam imala e.coli,posljedni nalazi su bili uredu.Zanima me da li postoji mogucnost povezanosti izmedju ovoga.Nisam seksualno aktivna i za nekoliko dana trebam da imam menstruaciju koja je inace redovna . Hvala happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.01.2012. 09:05

Poštovana, mislim da se ne radi e.coli već o gljivičnoj infekciji vanjskog spolovila. Savjetujem Canesten kremu izvana, nekoliko dana.
Smeđi iscjedak je znak nadolazeće menstruacije.

bubamarax

30.01.2012. 23:00

Poštovani
prije 45 dana laparosko.sam uklonila cistu na lijevom jajniku veličine 6 cm.Endometrijska cista
Cista mi je dijagnosticirana i praćena od 2 mj 2011.
Uz to sam imala i insuficijentno žuto tijelo sa smeđim iscjetkom 5-6 dana prije menstruacije i jake bolove.
Nisam primala nikakvu terapiju
Danas,30,1,2012 ,45 dana nakon operacije opet imam cista veličine 2 cm na lijevom jajniku,pregled uzv rađen 10 dana ciklusa
Zadnja menga mi je bila 20.1.2012,trajala je 2 dana,6 dana prije bio je isjedak smeđi kao i svaki ciklus dosada unazad godinu i po dana,no ovaj mjesec je isjedak i nakon menge što nije bio slučaj dosada,praktički mengu imam 15 dana


1.zanima me da li je za dijagnozu i hormonsku terapiju insuf.žutog tijela dovoljno to što imam iscjedak i eventualno uzv ili bi trebalo to potvrdit mjerenjem progesterona.
2.što nači ovaj iscjedak nakon krvarenja
3.da li postoji veza između ins.žut.tijela i endometrioze tj.da li se cista stvara zbog nedostatka progesterona,da li je to moguće
4 da li je teško zatrudnit uz ovakve dijagnoze

5.trenutno želim zatrudnit,terapija mi je duphaston i folacin u dva ciklusa,ako ne zatrudnim koje bi mi pretrage vi preporučili

Hvala puno
hvala puno

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.01.2012. 18:45

Poštovana, ne znam točno koji je uzrok neurednom krvarenju kod Vas. Dakle možemo samo pretpostaviti. Iskreno rekao bih da se radi o ponovnom recidivu endometrioze( dokaz tome je endometriom na drugom jajniku)
Svakako da je moguće da krvarite i zbog insuficijencije žutog tijela ( Savjetujem da provjerite razinu progesterona 21.dan ciklusa. Svakako ne sad dok ste pod terapijom Duphastonom)
Savjetujem da ponovite marker Ca 125 da se ustvrdi da li je ponovo u porastu. Niste naveli svoje godine, ali Vam još ne bih savjetovao trudnoću s obzirom da je prošlo vrlo malo vremena od operativnog zahvata. Prije bih se kroz par mjeseci odlučio za oralnu kontracepciju .
Svakako je opće poznata činjenica da žene sa endometriozom teže zatrudne i ostvare trudnoću, pogotovo u fazi ponovnog recidiva u kojem mislim da ste sada.
Također iz kliničke prakse viđamo žene koje imaju teži oblik endometrioze, i par operativnih zahvata iza sebe a normalno ostvare trudnoću.

ivcy20

01.02.2012. 10:20

Postovani doktore. Zovem se Iva i imam 23 godine. Imam vise problema i ja bi vas molila da mi pomognete ako nista drugo savjetom jer neznam vise sta da radim. Imam vec zadnjih par mjeseci tamnosmede i krvave iscjedke s tim da nisam zadnjih dva mjeseca dobila menstruaciju iako s time imam problema od prvog dana. Uvijek mi je kasnila po par mjeseci. Uglavnom uz te tamnosmede i krvave iscjedke imam jake bolove te ucestalo pecenje s vanjske i unutarnje strane i ponekad me zna uhvatiti svrbez. Pila sam i tablete i mazala se raznim kremama ali nista mi nije pomoglo.Isla sam na testove pape i preglede i sve je bilo u redu i moj doktor kada sam mu sve to rekla on se samo nasmijao i rekao da je to sve normalno i da imam stalno policisticne jajnike. To znam i sama vise od silnog ponavljanja al meni nista nije bolje boli me sve tijekom odnosa sa suprugom pece me i neznam vise sta da radim. doktor mi je dao da popijem proveru da dobijem menstruaciju nisam ju dobila,pijem vec par mjeseci antibebi pilule da mi se hormoni stabiliziraju ali nista od toga. Mislila sam da mi je to sve od trudnoce da ce poslje kada rodim biti bolje al ni nakon poroda mi nije nista bolje. Neznam vise od koga da trazim savjet pomoc jer od svog doktora mogu samo dobit odgovor da je sve u redu i da imam policisticne jajnike ali meni to vise nije normalno. Citala sam na internetu nesto za rak grlića maternice i koji su simptomi i nasla sam da svi simptomi koje ja imam da su to simptomi za rak. Jako sam se prestrasila i jako se bojim da to stvarno nije istina. Ja vas ljepo molim da mi kazete sta je zapravo samnom jer opet kazem neznam sta da radim. Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.02.2012. 17:25

Poštovana, nije rak vrata maternice jer radi redovito PAPA test koji je uredan. Dakle to možemo isključiti.
Što se tiče smeđeg iscjetka, nisam shvatio da li se isti javlja tijekom uzimanja pilula ili kad ih ne uzimate?
Pečenje, svrbež, iscjedak stvar su vulvovaginitisa, dakle upale rodnice i vanjskog spolovila. Ukoliko Vam je sva terapija koju Vam je dao liječnik bez efekta, savjetujem da Vam napravi cervikalne briseve s obzirom na stalne i česte upale.
Što se tiče iscjetka može biti rezultat hormonskog dizbalansa zbog policističnih jajnika.
Savjetujem da napravite spolne hormone, te da Vam liječnik promjeni kontraceptivne pilule za neke druge gdje tog iscjetka neće biti.

onlygirl

01.02.2012. 17:25

Poštovani doktore,
jučer sam uradila komplet cervikalnih briseva jer sam prije njega imala bjelkasto-prozirni vodenasti iscjedak. No danas imam smeđkasti malo obilniji iscjedak. Naime, osjećam povremenu bol u donjem dijelu adbomena unazad dva mjeseca oko 18-24 dana ciklusa (ciklus mi je neredovit po prestanku uzimanja pilula u 11.mjesecu ) .
Budući da je moj ginekolog trenutno nedostupan, molim Vas da mi kažete može li promjenjena boja iscjetka biti uzrokovana brisevima ?
Hvala .

ivcy20

01.02.2012. 22:00

Hvala vam puno doktore poslusat cu vas savjet a sto se tice iscjedka to mi se javlja dok pijem pilule jer doktor mi nije nista rekao da moram imat pauzu tako da neznam sada dali moram imat pauzu ili ne.

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.02.2012. 22:25

Postovana only girl
Radi se o isjetku koji je uzrokovan uzimanjem cervikalnih briseva.Ne brinite.

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.02.2012. 22:25

Postovana, koje pilule koristite?

Ludaca

17.02.2012. 00:40

Postovani
zadnja menstruacija od 23.12 mi je bila u obliku smeđek isjcjedka koji je trajao nekoliko dana..zatim 13.1 normalna menstruacija a 15.2 ponovno smeđi iscjedak.
Jel mi mozete rec o cemu se radi, i moze li bit riječ o trudnoći??

MALAL

17.02.2012. 13:45

Poštovani!
U 20. tjednu trudnoće sam, konstantno imam iscjedak (za koji sam čula da je normalna pojava, sluzast, bjelkast do svjetlo žut), međutim zdanja 2-3 dana on je dosta tamniji, skoro smeđi i malo gušći....i uglavnom u večernjim satima sam i osjećala laganu bol, više kao pritisak na desnoj strani!

Zanima me da li imam razloga za brigu i da li da se hitno javim svojem ginekologu (inače redoviti pregled mi je 1.3.)??


Dejan Šakoronja, dr. med.

17.02.2012. 21:00

Poštovana ludaca, savjetujem da se javite na UZV pregled. Može biti da se radi o policističnim jajnicima, folikularnim cistama, endometriozi itd. Previše je mogućih uzroka.

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.02.2012. 21:00

Poštovana, s obzirom na bolove u donjem trbuhu i iscjedak savjetujem da se javite ranije.

petica

20.02.2012. 23:59

Poštovani,
Odkako sam dobila menstruaciju uvijek mi kasni par dana.
Ovaj mjesec 7 dana nakon zadnje menstruacije mi se pojavio tamnosivi iscedak. Povremeno se pojavilo i malo krvi. To traje evo već 10ak dana. Nemam nikakve bolove.
Šta mi preporučujete, da pijem vaginalete ili slično nešto ? Da li je opasno ili će proći samo od sebe?
Prije mi se jednom desilo ovo ali je prestalo nakon 7 dana...

Molim pomoć

Pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.02.2012. 15:55

Poštovana, mislim da ne bi za sada trebali ništa poduzimati. Ako se idući ciklus pojavi opet iscjedak onda se svakako javite na pregled.