Laserski lifting lica


Laserski lifting lica

Jedna od najvećih ljudskih želja je zaustaviti vrijeme i vječno ostati mlad. Starenje je neminovni proces kojeg nije moguće zaustaviti no može se znatno usporiti i odgoditi uz očuvanje vitalnosti. Ono je rezultat genetski kontroliranog procesa i utjecaja okoliša koji se zbrajaju. Svakodnevno smo izloženi utjecaju okoliša prvenstveno sunca i zagađenja okoliša koji izazivaju prijevremeno starenje.

Zašto starimo? 

Koža u sklopu biološkog procesa starenja doživljava niz promjena. Smanjena sinteza kolagena i elastičnog tkiva pogoduje nastanku bora i gubitku elastičnosti kože zbog čega je koža opuštena i mlohava što je jače izraženo nakon menopauze. Stanice gube moć zadržavanja vode što znatno doprinosi smežuranosti i naboranosti kože. Ne smijemo zaboraviti utjecaj gravitacije. Najvažniji uzroci prijevremenog starenja su sunce i cigarete te se njhov utjecaj zbraja s biološkim procesom starenja.

Najnovije oružje protiv starenja 

Primjena lasera se svakodnevno proširuje, početno su korišteni u vojne svrhe da bi svoje pravo značenje dobili u medicini i kod estetskih zahvata. Primjena lasera za lifting lica, vrata i dekoltea je odgovor na brojna sredstva i aparate koji daju dvojbene rezultate. Laserski lifting je jedna od najvećih prekretnica u tretmanima uljepšavanja i najnovije oružje protiv starenja što postavlja nove standarde u estetskim tretmanima. Starenje više ne mora biti noćna mora.

Kako djeluje laserski lifting? 

Laserska zraka se sastoji od niza zraka koje su usmjerene u 1 zajedničku zraku pri čemu sve zrake imaju iste karakteristike : energiju, valnu duljinu i smjer kretanja. U dodiru s tkivom ispoljavaju brojne učinke koji nastaju kao posljedica upijanja energije laserske zrake. Uz primjenu lasera koristi se istodobno vakum masaža. Istodobna primjena lasera i vakum masaže znatno pojačava efekt tretmana jer se utjecaj lasera i vakum masaže zbraja i nadopunjenje.

Učinak lasera: 

 • stimuliranje i jačanje staničnog metabolizma
 • pojačan dotok kisika u stanice
 • poboljšava uklanjanje štetnih tvari
 • stanice bolje iskorištavaju hranjive tvari
 • povećava tonus kože
 • stimulirajući efekt na nastajanje novog kolagena i elastičnog tkiva
 • stimuliranje cirkulacije i limfe drenaže
 • nastajanje novih krvnih žilica
 • preoblikovanje masnih stanica
 • antiupalni i antibakterijski efekt

Učinak vakum masaže: 

 • jačanje cirkulacije i limfne drenaže
 • detoksikacija
 • stimulira metabolizam stanica
 • povećava elastičnost i napetost kože
 • preooblikovanje vezivnog tkiva
 • smanjivanje sitnih bora
 • učvršćivanje kože

Kako izgleda tretman? 

Ono što ovaj tretman posebno razlikuje od ostalih tretmana je što se ne tretira samo cijelo lice već vrat i dekolte. Prije tretmana potrebno je lice očistiti od kreme i šminke. Za vrijeme tretmana se nose zaštitne očale. Tretman se započinje aktivacijom limfne drenaže u području ključne kosti te se prelazi potom na vrat i lice a završava na dekolteu. Sam tretman se izvodi pomoću držača na koji se montiraju razni nastavci ovisno o dijelu koji se tretira. Naročita se pažnja pridaje nepravilnostima vrata, borama oko očiju i između obrva. Jedini je tretman koji tretira podbradak te donji dio lica od kuta vilice prema bradi koja se isto posebno tretira. Tretman je jako ugodan i otpuštajuć, nimalo bolan ili nelagodan. Na kraju tretmana se nanosi na lice maska ili krema te se možete odmah vratiti na posao ili obavljati svakodnevne aktivnosti. Ne zaostaju nikakve posljedice na koži poslje tretmana jer se radi o neagresivnom tretmanu.

Duljina i broj potrebnih tretmana 

Tretman traje oko 20 minuta te se preporuča prvi tjedan ići 3x tjedno potom 2-3x tjedno. Broj tretmana je individualan i ovisi o dobi te stanju kože. Prosječno je potrebno oko 10 tretmana no ukoliko je koža jače oštećena i radi se o starijoj dobi potrebno je oko 15 tretmana. Nakon završetka tretmana preporuča se održavanje 1-2x mjesečno.

Kome se preporuča tretman? 

Tretman se može započeti nakon 25 godine života kada počinju nastajati početne bore iz preventivnog razloga kako bi se odgodio nastanak bora. Posebno je pogodan nakon menopauze kada dolazi do izražaja naboranost i opuštenosti kože. Zbog lifmne drenaže ima odličan utjecaj kod natečenosti lica i podočnjaka posebice nakon neprospavane noći kada odmah vraća svjež izgled lica. Pogodan je kada je lice potrebno osvježiti npr. prije javnih nastupa, poslovnih sastanaka ili važnih događaja. Kod podbradka koji se donedavno mogao samo liposukcijom ukloniti daje ohrabrujuće rezultate. Zbog antiupalnog efekta preporuča se osobama s problematičnim tenom s manje izraženim aknama. Beživotnom licu bez sjaja kože te kod umornog lica trenutno vraća svježi izgled i sjaj kože. Kod naboranog vrata smanjuje bore i zaglađuje kožu. Osvježuje dekolte kod oštećenja kože izazvanim suncem i ujedno ima indirektni efeft podizanja grudi.

Kome se ne preporuča tretman? 

Ne preporuča se osobama koje imaju pojačan rad štitnjače, kod trudnoće i infekcija na mjestu tretmana ukoliko nije nužno potreban.

Da li tretman izaziva nekakve posljedice? 

Apsolutno nema nikakve posljedice jer se radi o potpuno neagresivnom tretmanu koji je potpuno siguran.

Koje rezultate daje tretman? 

Sjajno i glatko lice bez obzira na godine, to jamči laserski lifting jedini tretman na svijetu koji eksluzivnim inovacijama poklanja blistavu ljepotu kože lica. Crte lica se otpuštaju, male se bore ublažuju te koža postaje baršunasta i svježa. Područje oko očiju zahvaljujući kompletnom programu FACE TIPS dobiva svjež i mladenački izgled uz smanjivanje bora. Vidljivi lifting efekt se pruža od dekoltea do vrata te od rubova ustiju prema području oko očiju gdje koža postaje napetija, posebno u donjem dijelu lica i na podbradku. Već nakon prvog tretmana vidi se efekt podizanja obraza za 1 do 2 prsta. Manje izražene akne se povlače. Biti 10 godina mlađi više nije nemoguće zahvaljujući laserskom liftingu.

Zadnja izmjena: 31.08.2019.