Ministar zdravlja potpisao ugovore o nabavci tri nova CT uređaja


Ministar zdravlja potpisao ugovore o nabavci tri nova CT uređaja

Danas je u Ministarstvu zdravlja RH potpisan ugovor o nabavi tri 128-slojna CT uređaja za KBC Split, KBC Osijek i KBC "Sestre mlosrdnice", ukupne vrijednosti 15,8 milijuna kuna sa PDV-om. Ugovore su potpisali ministar zdravlja Dario Nakić, predstavnik zajednice ponuditelja Philips Medical Systems Kraljevine Nizozemske Derek Winn i predstavnica poduzeća Iceberg International Trading iz Zagreba, Lela Maček.

"Novi 128-slojni CT uređaji instalirat će se u daljnja dva mjeseca i zamijeniti dosadašnje stare, koji su se često kvarili i bili izvan funkcije, zbog čega su se gomilali redovi na listama čekanja", rekao je ministar Nakić. Istaknuo je i kako je ulaganje u novu tehnologiju, osim zbog pacijenata i smanjenja listi čekanja, važno i zbog zdravstvenih djelatnika, koji će imati mogućnost u svojoj zemlji raditi na najsuvremenijoj dijagnostičkoj tehnologiji i profesionalno se realizirati.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pomoćnici ministra zdravlja Delfa Radić Krišto, Ružica Palić Kramarić, Vera Katalinić Janković i Denis Kovačić, vršitelji dužnosti ravnatelja kliničkih bolničkih centara za koje su uređaji nabavljeni, Mario Zovak, Željko Zubčić i Ivo Jurić te voditelji radioloških odjela tih kliničkih centara.

Mario Zovak, v.d. ravnatelj KBC "Sestre milosrdnice" rekao je kako se u toj zdravstvenoj ustanovi svake godine napravi preko 12 tisuća pretraga na CT uređajima. "To je ogroman trud kolega radiologa, a mi kirurzi možemo biti toliko dobri kirurzi koliko nam je dobra dijagnostika. Stoga u ime svih djelatnika KBC-a zahvaljujem što nam dajete mogućnosti da rezultati liječenja naših pacijenata budu još bolji", istaknuo je Zovak.

Inače, ugovor, osim montaže, predviđa servisiranje i održavanje sa svim rezervnim dijelovima u punoj funkciji kroz narednih pet godina. Sredstva za ovu investiciju osigurana su iz zajma Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).
Izvor:
MZ RH