Mjesec oralnog zdravlja: Usta, ogledalo zdravlja!


Mjesec oralnog zdravlja: Usta, ogledalo zdravlja!

Hrvatska komora dentalne medicine i ove godine, na Europski dan oralnog zdravlja, 12. rujna, kreće s kampanjom Mjesec oralnog zdravlja. Tijekom Mjeseca oralnog zdravlja od 12. rujna do 12. listopada 2015. u Zagrebu, Osijeku i Splitu, organizirat će se događanja, radionice, kazališne predstave i promotivne akcije s ciljem jačanja svijesti o potrebi preventivnog djelovanja na oralno zdravlje te o utjecaju zdravlja usne šupljine na cjelokupno zdravstveno stanje organizma.

Kampanjom se želi ukazati na potrebu preventivne edukacije svih građana Republike Hrvatske, osobito najmlađe dobi, stoga je većina aktivnosti u ovogodišnjem Mjesecu oralnog zdravlja namijenjena upravo njima.

Cilj promotivnih aktivnosti je osvijestiti najmlađe i educirati ih o važnosti održavanja i zaštiti oralnog zdravlja stoga će biti priređeno natjecanje u čišćenju zuba od karijesa, gađanje čaša u zabavnom šatoru, bojanje i crtanje te druženje s Krokom, maskotom Vademecum Junior paste za zube uz pregršt poklona za najmlađe i roditelje.

Aktivnosti tijekom Mjeseca oralnog zdravlja, 12.09.-12.10:

  • 12.09. Trg bana Jelačića 10 -13 h, voditeljica Iva Šulentić, igre i radionice za djecu
  • 19.09. City Center one West 11-13 h, Zagreb, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica
  • 26.09. Portanova 11-13 h, Osijek, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica
  • 03.10. City Center one 11-13 h, Split, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica
  • 10.10. City Center one East 11-13 h, Zagreb, predstava za djecu ”Denis i Kroko” i radionica