Pad broja zaraženih novim koronavirusom u Hrvatskoj


Pad broja zaraženih novim koronavirusom u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je ukupno 1.814 osoba zaraženo novim koronavirusom SARS-CoV-2, a 600 ih je ozdravilo. U zadnja 24 sata novozaražene su 23 osobe. Jedna je osoba preminula, 47-godišnja žena u Osijeku, pa je ukupan broj preminulih 36. Na respiratoru je 30 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu.

Preminula žena imala je značajni komorbiditet, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš, naglasivši kako ne treba uvijek povezivati kronične bolesti sa starijom dobi. Rekao je kako misli da se u ovom slučaju radi o teškoj kroničnoj bubrežnoj bolesti, koja može biti prisutna i u mlađoj populaciji.

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović rekao je da većina mjera istječe 19. travnja i da će neke od njih ili većinu produžiti, ali je i najavio i određena popuštanja.

Zanimljivo je da je danas, Mike Ryan, čelni stručnjak Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) nadležan za izvanredna stanja izjavio da Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) nije sigurna da antitijela štite od ponovne zaraze novim koronavirusom.

Prema posljednjim podacima, u svijetu je od COVID-19 oboljelo 2.231.792 osoba, umrlo je 153.245 osoba, a oporavilo se njih 568.409.

Izvor:
HRT, Corriere Della Sera