Pazite što jedete i pijete nakon izbjeljivanja zubi!


Pazite što jedete i pijete nakon izbjeljivanja zubi!

Prema mišljenju stručnjaka konzumiranje određenih namirnica te izbjegavanje nekih, može pomoći da vaši zubi ostanu bijeli nakon kozmetičkog izbjeljivanja zubi

Tako konzumiranje čvrstog voća i povrća poput jabuke, zelenog graha, cvjetače, mrkve i celera, ima učinak kao i četkica za zube. Jednako tako, ono stimulira proizvodnju i protok sline, koja neutralizira kiseline i štiti zube.

Mliječni prozvodi, posebice oni koji su bogati kalcijem, također mogu pomoći da vaši zubi ostanu bijeli. Treba istaknuti i da mliječna kiselina koja se nalazi u mliječnim proizvodima, pomaže u spriječavanju nastanka karijesa. Dok konzumiranje tvrđih sireva pomaže u uklanjanju ostataka hrane, koji ostanu na zubima.

No, hranu i proizvode koji prljaju zube i od kojih nastaju mrlje na zubima, treba izbjegavati ili ograničiti njihovo konzumiranje. Tako treba izbjegavati duhan, umak od soje, zaslađene bezalkoholne napitke, crveno i bijelo vino te borovnice.

Također treba istaknuti da izbjeljivanje zubi može uzrokovati kratkotrajnu osjetljivost zubi, no pretjerano izbjeljivanje zubi može uzrokovati trajna oštećenja poput erozije zubne cakline.

Izvor:
Drugs