U Hrvatskoj 36 novozaraženih novim koronavirusom SARS-CoV-2


U Hrvatskoj 36 novozaraženih novim koronavirusom SARS-CoV-2

Na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu priopćeno je da u Hrvatskoj ima 36 novozaraženih novim koronavirusom SARS-CoV-2 te da je najviše novozaraženih na Braču, čak 22. Inače, ukupan broj dosad zaraženih je 2.161.

Trenutno je 13 osoba oboljelih od COVID-19 na respiratoru, a dosad je testirano ukupno 43.378 osoba, od čega jučer 1.448, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Iz Splitsko-dalmatinske županije je 25 novih slučajeva, iz Osječko-baranjske pet slučajeva, iz Dubrovačko-neretvanske tri, iz Koprivničko-križevačke, Šibensko-kninske i Brodsko-posavske županije po jedan.

Brojka od 36 je dokaz da se situacija može brzo promijeniti, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Srećom se ne radi o popuštanju mjera, na otoku Braču se radi o pacijentu koji se vratio iz bolnice, a posjetili su ga brojni prijatelji. Od njih 37 koliko su bili u kontaktu, sada su 22 pozitivna. Što se tiče Dubrovnika, imamo 3 nova slučaja, ali to su tri člana iste obitelji.

Zbog povećanog broja oboljelih od novog koronavirusa na Braču postoji mogućnost da se taj otok zatvori, a da se ostatak zemlje otvori, poručio je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Izvor:
HRT