U Hrvatskoj potvrđena 22 nova slučajeva zaraze koronavirusom


U Hrvatskoj potvrđena 22 nova slučajeva zaraze koronavirusom

U Hrvatskoj su potvrđena 22 nova slučajeva zaraze novim koronavirusom SARS-CoV-2, te ih trenutno ukupno ima 2.388. U Gradu Zagrebu je 11 novooboljenih osoba, u Osječko-baranjskoj 4, Istarskoj 2 te po po jedna osoba u Zagrebačkoj županiji, Krapinsko-zagorskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Zadarskoj i Primorsko-goranskoj,  izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite na današnjoj konferenciji za novinare.

Na bolničkom liječenju nalazi se 18 osoba, na respiratoru nema bolesnika. Ukupan broj preminulih je i dalje 107. Iz bolnice su otpuštena tri pacijenta, a u ovom trenutku aktivno je 139 slučajeva.

Valja spomenuti, da se proboj koronavirusa dogodio u tri bolnice u Zagrebu. U Psihijatrijskoj bolnici "Sveti Ivan" zaraženo je četvero djelatnika i 16 pacijenata. U KBC-u "Sestre milosrdnice" zaražena je  liječnica koja je ondje radila na odjelu za onkologiju i nuklearnu medicinu. U KB Dubrava zaražena liječnica s odjela oftalmologije, a u samoizolaciji 8 djelatnika.

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je da će od ponoći biti obvezna 14-dnevna samoizolacija za odobe koje dolaze iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Kao drugu važnu odluku istaknuo je obvezno nošenje medicinskih maski u javnom prijevozu. Maske moraju nositi i putnici i vozači. Oni putnici koji ne budu imali masku, neće se moći koristiti javnim prijevozom.

Izvor:
Nacionalni stožer civilne zaštite