U Hrvatskoj u zadnja 24 sata od COVID-19 preminulo četvero osoba


U Hrvatskoj u zadnja 24 sata od COVID-19 preminulo četvero osoba

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata od COVID-19 oboljelo 15 ljudi, a preminulo ih je četvero, rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Troje ljudi preminulo je u KBC-u Split, koji ima petero pozitivnih djelatnika, a u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, preminula je jedna osoba.

Inače, do sada je u Hrvatskoj od komplikacija COVID-19 preminulo 67 osoba, a zaražene su 2.062 osobe.

Dosad je obavljeno ukupno 34.476 testiranja. U samoizolaciji je ukupno 14.181 osoba. 1.288 osoba je ozdravilo. Hospitaliziranih je 18 manje, trenutno je na liječenju 269 pacijenata. 551 osoba dosad je otpuštena iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo njih 737.

Po troje novozaraženih je u Osječko-baranjskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, dvoje u Dubrovačko-neretvanskoj, te po jedna osoba u Krapinsko-zagorskoj, Koprivničko-križevačkoj, Vukovarsko-srijemskoj te Zagrebačkoj županiji, navela je Grba Bujević.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZJZ) Krunoslav Capak rekao je da je zaraza djelatnika KBC-a Split tu bolnicu stavila u dodatne probleme jer sve osobe koje su bile s njima u kontaktu moraju ići u samoizolaciju.

Komentirajući početak rada vrtića i nižih razreda osnovnih škola od 11. svibnja Capak je izrazio uvjerenje da će osnivači i nadležna ministarstva nabaviti zaštitnu opremu za sve zaposlenike vrtića koji je trebaju nositi.

Prema posljednjim podacima, u svijetu je od COVID-19 oboljelo 3.163.408 osoba, umrlo je 219.350 osoba, a oporavilo se njih 975.927.

Izvor:
HRT, Corriere Della Sera