Veledrogerije ostvarile prijetnje i zbog duga tužile 20 bolnica


Veledrogerije ostvarile prijetnje i zbog duga tužile 20 bolnica

Da će uskratiti lijekove, krenuti u tužbe, pa čak i ovrhe, veledrogerije su najavile prije dva tjedna. I pokazale su da misle ozbiljno - tužbom protiv 20 bolnica, a vinkovačkoj bolnici je čak blokiran račun. Vlada RH nije ponudila rješenje, pa su se obratili i Europskoj komisiji.

"Nećemo moći plaćati obveze prema dobavljačima, što znači da će nam uskratiti robu, a onda to automatski znači da pacijenti građani RH, a i turisti sada neće moći dobiti potrebnu terapiju'', rekao je Jasminko Herceg iz udruženja veledrogerija.

Da normalno nastave raditi traže od Vlade RH pola milijarde kuna. Ministru zdravstva je to normalna situacija. '"I to je nešto što je normalno, da onaj kojem se duguje traži svoje novce. Razgovaram, mislim da sam i prije dva tri dana razgovarao s gospodinom Majetićem iz HUP-a, uistinu nema razloga ne razgovarati, dogovarati se i tražiti rješenje", rekao je Kujundžić.

Loptanje između veledrogerija i bolnica na kraju pada na leđa pacijenata. "Nije prvi put da pacijenti dolaze u bolnice i nose svoje vlastite lijekove, a ovaj scenarij podsjeća na ratno razdoblje i nestašicu lijekova'", rekao je Josip Perić iz udruge za prava pacijenata.

Izvor:
Dnevnik.hr