Više timova hitne pomoći na cestama u turističkoj sezoni


Više timova hitne pomoći na cestama u turističkoj sezoni

Tijekom turističke sezone na hrvatskim će državnim cestama dežurati dodatnih 14 timova hitne medicine koji će se organizirati u suradnji sa županijskim zavodima za hitnu medicinu.

Kako bi se za vrijeme pojačanog prometa tijekom ljetnih mjeseci povećala sigurnost putnika i turista koji dolaze u Hrvatsku, hitna medicinska pomoć dežurat će na punktovima Karlovac, Brinje, Gospić, Benkovac, Vodice, Dugopolje, Zagvozd na autocesti A1, Kutina, Okučani i Županja na autocesti A3, Delnice-Lučice na autocesti A6, Plitvička jezera- Korenica na državnoj cesti D1, u Pazinu na Istarskom ipsilonu te u Karlobagu na Jadranskoj magistrali.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) će za organizaciju hitne medicinske pomoći na cestama ove turističke sezone izdvojiti dodatnih 7 milijuna kuna.

Dežurstvo dodatnih timova hitne medicinske pomoći bit će organizirano na spomenutih 14 punktova od 19. lipnja do 31. kolovoza 2015. godine od 00:00 do 24:00 sata, te vikendima u rujnu od petka u 08:00 sati do ponedjeljka u 08:00 sati.

Izvor:
HZZO
    

Link na izvor