Zanemareni izdajnici ženskih godina


Zanemareni izdajnici ženskih godina

Laktovi i koljena bez milosti odaju naše godine. Iako često zanemarujemo njihovu njegu, potrebno im je tako malo da zablistaju. Grubu i suhu kožu na laktovima i koljenima ljeti ne možemo zanemariti jer je ona vidljiv znak nedovoljne njege tih dijelova tijela tijekom cijele godine.

Upravo zbog nedostatne brige, ali i njihove posebne građe na tim se dijelovima vrlo često pojavljuje tvrda, zadebljala koža i nakupine mrtvih stanica koje ne izgledaju nimalo lijepo.

Dodatni problem predstavlja osnovna funkcija koljena i laktova - savijanje. Naime, na tim mjestima lojne žlijezde nisu dovoljno aktivne pa koža proizvodi manje masnoće, a čestim savijanjem brže se troši i vlaga u epidermi.

Zbog neadekvatne njege te stalnog trenja u dodiru s odjećom, koža na laktovima i koljenima često potamni pa je tim zonama potrebna posebna njega. No neka vas to ne zavara jer tim područjima itekako godi i osnovna njega koja uključuje samo redoviti piling i hranjivu kremu.

U redovitu njegu tijela, nakon svakog tuširanja, uvedite i mali ritual dodatne njege laktova i koljena. Uvijek ih nagradite bogatim slojem nekog mirisnog hranjivog ulja, maslaca za tijelo ili kreme.

Bijeli Vazelin - Petrolej gel

  • Njeguje i omekšava suhu, tvrdu i raspucalu kožu u djece i odraslih
  • Ublažava iritaciju kože i pelenski osip te zacjeljuje manje opekline, ogrebotine i ožiljke
  • Preporučuje se kod kroničnih dermatoza praćenih hiperkeratozom (psorijaza, atopijski dermatitis, ihtioze...)

Proizvod je dostupan u ljekarnama i biljnim drogerijama.

Oglasna vijest