Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


neugodna bol u donjem dijelu trbuha


Autor Poruka

prud

08.04.2013. 19:10

Poštovani..
Prije mjesečnice na jedno 5 dana imam bolove u donjem djelu trbuha jajnici me bole..ii cesto imam bolove pri mokrenju..imam 17 godina i još nisam išla ginekologu,šta mi preporucate? unaprijed hvala Pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.04.2013. 23:40

Riječ je najvjerovatnije o pms sindromu.
Savjetujem i pregled i uzv.

greenlady

09.04.2013. 09:10

pozdrav doktore!
pitala bih Vas vezano za ovu temu....imam bolove u donjem dijelu trbuha, podosta snažne, iste bolove imala sam i prošli mjesec. Mjesečnica mi je prošli mjesec kasnila 12 dana, (19.03. u trajanju od 6 dana) bila sam kod svog ginekologa prije 3tjedna koji je radio i uzv i sve je u redu, dobila sam jedino lijek duphaston za regulaciju ciklusa i vaginalete zbog gljivica. tablete nisam koristila jer sam već sljedeći dan dobila mens. Isto tako radila sam urinokulturu-izolirana E-coli 10na5, pijem lijekove za to, imam još dvije tablete do završetka terapije.
Rodila sam carski prije 14 mjececi i sve je do sad bilo uredno i u redu. Ali prošli mjesec nekih 14dana prije nego sam dobila mjesečicu kao i sada unazad tri dana ja imam bolove kroz cijeli dan, nekad i intenzivnije.(sve mi dođe da si popijem tabletu) Za prošli mjesec sam mislila da je zbog kašnjenja mjesečnice ili bakterije u mokrači, ali sad......mjesečnicu očekujem oko 20-25 jer mi je ciklus 30-36dana a bakterija bi sada trebala biti izlječena... moj ginekolog jena godišnjem ovaj tjedan pa Vas molim za vaše mišljenje ili savjet. Unaprijed zahvaljujem.
Zbog čega bolovi?

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.04.2013. 16:25

Poštovana, mislim da su bolovi uzrokovani infekcijom mokraćnog sustava i E.coli. Svakako savjetujem da napravite kontrolnu urinokulturu.

sanjatt

11.04.2013. 14:05

Poštovani dr.med. Šakoronja,

ciklusi mi traju 27-28 dana, te imala sam dva nezaštićena odnosa - jedan na točno 14. dan ciklusa u noći na 15. dan, a drugi na sam 15. dan ciklusa.
Ovulaciju, nagađam (prema prisjećanju na izgled iscjetka), imala sam 12. ili 13. dan ciklusa.
Na 16.-ti dan (datuma 31.3.) prvi puta sam popila Escapelle tabletu (znači cca 40ak sati od prvog odnosa), a prije 6 mj napravila sam stanku od 4.-godišnjeg uzimanja OHK. Očekivana menstruacija trebala bi nastupiti sutra, 12.4. a u ovom međuvremenu od popijene Escapelle nisam imala krvarenje.


Ja sam danas dobila lagani smećkasti iscjedak. Ono što me brine je to da otkako sam popila Escapelle - svaki dan (i danas također) osjećam nadutost, nelagodu i bol u donjem dijelu trbuha i povremeno više lokalizirana na desnoj strani (desni jajnik bolio me i pred prvu menstruaciju nakon što sam se ''skinula'' sam OHK). Mislim da svega jednu večer nisam osjećala tu nelagodu, u toku dana ju uglavnom ne osjećam. Od prije dva dana prsa su mi također osjetljiva, slično kao pred menstruaciju.

Današnjim jutarnjim urinom napravila sam Intim plus test i bio je negativan (dan prije očekivane menstruacije), ono što me zanima postoji li mogućnost u slučaju vanmaterične trudnoće da test bude negativan na dan očekivane menstruaciji ili koji dan po kašnjenju menstruacije?
Planiram test ponoviti za vikend ukoliko ne prokrvarim danas/sutra/prekosutra. Imam UZV dijagnosticiranu dvorogu maternicu, zbog toga pitam o mogućnoj izvanmateričnoj trudnoći. Ginekologa najranije mogu posjetiti idući tjedan, pa ako možete podijeliti svoje mišljenje bila bi zahvalna.


Lp.

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.04.2013. 15:50

Poštovana, dakako da se ne radi o trudnoći. Test je negativan i ne trebate strahovat. Nakon Escapele menstruacija dođe u očekivano vrijem ili koji dan kasni. Ne trebate strahovati od vanmaternične trudnoće niti za sada posjećivati svog ginekologa.

lara17

11.04.2013. 23:30

Postovani,imam pitanje.S deckom imam spolne odnose, i kada ga stavi do kraja, mene zaboli unutra, mislim cak da je to podrucje grlica maternice koje me zaboli.Mozete li mi reci sto bi to moglo znaciti?Druga stvar je ta da su se decku pojavile kao neke bijele tockice na glavicu, koje ga ne svrbe ni ne bole, ali brine nas to.Spolno smo aktivni vec 2 mjeseca, a tockice su se pojavile tek prije 3 dana(bilo ih je 4-5, ali sada su vec nestale).Naime,kada imamo snosaj on zavrsi vani u kondom(uvijek imamo odnos sa zastitom), i ne skine taj kondom odmah nego nakon par minuta.Mogu li te bijele tockice biti povezane s tim da on ne skine kondom odmah nakon sto svrsi u njega? Hvala unaprijed na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.04.2013. 09:30

Poštovana bol u dubini rodnice sad kad ste tek krenuli s odnosima je od građe rodnice.
Dakle ona je vjerovatno uža i plitka pa kod odnosa boli upravo to.
Kako ćete imati odnose tijekom vremena to će sve manje biti prisutno.
Prištići na spolovilu vjerovatno su odlika gljivične infekcije.
Nek maže spolovilo 3x dnevno pet dana.

lara17

12.04.2013. 10:55

a s cim da maže? treba li otici kod doktora zbog toga?

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.04.2013. 00:00

Npr. Canesten, Rojazol ili plinycol kremom izvana.

lara17

24.04.2013. 00:30

Postovani, mom decki su izbile te bijele tockice po glavicu penisa prije nekoliko dana.Prvo su bile negdje po vrhu glavica, zatim su nestale same od sebe, a sad su poredane jedna do druge po rubu.Decko mi je rekao da ih jutros nije bilo, ali da su se sad, navecer, pojavile nove,ali sa strane glavica.Problem je i taj sto njegov penis vise bas i nije u funkciji,odnosno, ne moze se skroz dignuti i postati tvrd.Mozete li otprilike reci sto bi to moglo biti i kako to rijesiti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.04.2013. 11:50

Poštovana, ovo je ginekološki forum. Konzultirajte dermatologa za promjene na spolovilu vašeg partnera, a urologa za impotenciju.

maki 1234

24.04.2013. 14:40

Poštovani,

već godinama vodim bitku sa boli koja mi se pojavljuje tijekom mjeseca u donjem dijelu zdjelice, točno na mjestu lijevog jajnika. To je konstantna bol, koja je javlja prije menstruacije, za vrijeme menstruacije i poslije, a nekakd traje skoro i čitav mjesec. Bol je tupa, izdržljiva je, ali ponekad popraćena jakim bolovima u cjelokupnom zdjelici i lijevom dijelu stražnjice. Spolni odnosi mi nisu problem, međutim teško te naviknuti da svaki dan te jedno te isto boli. Tijekom posjeta ginekologu, ustanovljen mi je miom na maternici (oko 5 cm), ginekolog je rekao dok ne raste da ga ne treba ni dirati, i takav je već godinama, međutim ništa se na ultrazvuku na jajniku ne vidi, on je normalne veličine i sve što treba biti. Uz to imam i povremene upale mjehura, koje liječim urološkim čajevima, uvin H, biljnim preparatima, jer svakih mjesec dana mi se ne isplati piti antibiotike. Molim Vas da mi sugerirate pretrage koje trebam napraviti, jer konstantno življenje s tom boli, kojoj nitko ne može utvrditi uzrok i česte upale mjehura i mokrenja ne želim baš da budu sastavni dio moje svakonevnice.

S poštovanjem,
Maki

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.04.2013. 23:50

Poštovana zanimaju me detalji: vaša dob, lokalizacija mioma, paritet .
Od pretraga svakako uzv cd, ca 125,cervikalne briseve, urinokulturu.
Mislim da je bol uzrokovana miomom njegovim sekundarnim promjenama( možda infekcijom ili nekrozom)
Tražite i drugo mišljenje.

klementina

24.04.2013. 23:50

Poštovani doktore! Već neko vrijeme je prisutna tupa bol s lijeve strane u donjem dijelu trbuha. Bol je skoro i neprimjetna,ali je prisutna. Što bi to moglo biti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.04.2013. 12:05

Poštovana, previše je stvari koje bi došle u obzir. Od infecije, upale, ciste, endometrioze, upale u mokraćnom sustavu.itd.
Savjetujem pregled i UZV.

Ninac_Klinac

16.07.2013. 12:05

Poštovani, imam pitanje. Danas mi se pojavila jača bol u donjem dijelu trbuha i trajala je nekih 20ak minuta. Bolilo je i na dodir. No smislim da nije nikakva upala jer nemam nikakvih drugih simptoma upale. Prije 2 noći sam se probudila sa mučninom u 4 ipo ujutro i išla povratiti (istina, nisam imala što) i od tada mi se nije javljala mučnina. Menstruacija mi je završila prije 4 dana. Imam 21 godinu i već sam malo više od 2 godine na yasminu. Također, ne znam je li bitno, prije 4 mjeseca mi je na lijevom jajniku pukla "cistična tvorba (koprenastih odjeka)" dijagnoza cysta ovarii sin. Moje pitanje glasi, moram li se brinuti radi te boli? Otišla bih svome ginekologu, ali je u Zadru, a ja još 2 mjeseca nisam u Zadru. Što da radim? (Inače sam paničarka)

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.07.2013. 21:30

Ne trebate ništa poduzimati. Vjerovatno je došlo do prsnuće ciste. Vidjet ćete kako će vam biti dalje.

boo0605

11.08.2013. 19:55

Postovani, pitanje je sljedece:
imam tu neku tupu bol u donjem dijelu trbuha.. a sinoc i jutros sam imala spolne odnose sa svojim deckom,koristili smo zastitu, i bilo je sve ok do maloprije..odnosno,odmah nakon jutrosnjeg odnosa pocela sam osjecati tu neku nelagodu u navedenom podrucju,a kasnije se jos vise pojacalo.. trebam dobiti menstuaciju,tj kasni mi vec 4-5 dana, ima li to kakve veze sa ovim bolom, ili je to povezano iskljucivo sa odnosom,nevezano za to sto trebam dobiti.. bol se nije nikad ranije javljala, a nije ni slicna onoj pred menstruaciju.. Molim Vas da mi odgovorite,pomalo se brinem.. I da, ako moze jos jedno pitanje.. Ja i decko uvijek koristimo zastitu,sinoc smo je takodjer koristili,kao i jutros,samo sto je jutros penitrirao mozda 2-3 min bez kondoma,a od sinocnje ejakuacije proslo je oko 8 sati.. postoji li neki razlog za brigu oko trudnoce, jer sam znala negdje procitati da ostane sperme u penisu nakon ejakulacije..
Hvala Vam unaprijed !
Pozz

boo0605

11.08.2013. 19:55

Postovani, pitanje je sljedece:
imam tu neku tupu bol u donjem dijelu trbuha.. a sinoc i jutros sam imala spolne odnose sa svojim deckom,koristili smo zastitu, i bilo je sve ok do maloprije..odnosno,odmah nakon jutrosnjeg odnosa pocela sam osjecati tu neku nelagodu u navedenom podrucju,a kasnije se jos vise pojacalo.. trebam dobiti menstuaciju,tj kasni mi vec 4-5 dana, ima li to kakve veze sa ovim bolom, ili je to povezano iskljucivo sa odnosom,nevezano za to sto trebam dobiti.. bol se nije nikad ranije javljala, a nije ni slicna onoj pred menstruaciju.. Molim Vas da mi odgovorite,pomalo se brinem.. I da, ako moze jos jedno pitanje.. Ja i decko uvijek koristimo zastitu,sinoc smo je takodjer koristili,kao i jutros,samo sto je jutros penitrirao mozda 2-3 min bez kondoma,a od sinocnje ejakuacije proslo je oko 8 sati.. postoji li neki razlog za brigu oko trudnoce, jer sam znala negdje procitati da ostane sperme u penisu nakon ejakulacije..
Hvala Vam unaprijed !
Pozz