Ljubitelji crvenog mesa izloženi većem riziku od dijabetesa tipa 2


Ljubitelji crvenog mesa izloženi većem riziku od dijabetesa tipa 2

Studija u kojoj je sudjelovalo oko 149.000 ispitanika pokazala je da su osobe koje jedu veće količine crvenog mesa izložene 48 posto većem riziku od razvoja dijabetesa tipa 2.

Jednako tako, treba reći da se smanjenjem konzumiranja crvenog mesa može smanjiti rizik od dijabetesa tip 2.

Prema mišljenju stručnjaka umjesto crvenog mesa trebalo bi više jesti zdravu hranu poput graha, mahuna, soje, oraha, cjelovitih žitarica, ribe i peradi.

Smatra se da bi trebalo jesti namirnice koje su zdrave za srce, te da treba smanjiti unos zasićenih masnih kiselina i kalorija.

Ne treba zaboraviti da su i sir, punomasno mlijeko, te meso, bogati zasićenim masnim kiselinama. 

Izvor:
JAMA Internal Medicine