Medtronic predstavio ovogodišnje "Svjetske heroje"


Medtronic predstavio ovogodišnje "Svjetske heroje"

Dvadeset i pet trkača na duge staze, korisnici medicinskih pomagala, postalo je članovima tima "Medtronic Global Heroes" (Medtronicovi svjetski heroji) koji će sudjelovati u ovogodišnjim izdanjima utrka "Medtronic Twin Cities Marathon" i "TC 10 Mile" 6. listopada 2013. godine.

Članovi ovogodišnjeg tima dolaze iz 12 različitih zemalja: Australije, Kine, Irske, Njemačke, Makedonije, Novog Zelanda, Portugala, Švedske, Trinidada i Tobaga, Urugvaja i SAD-a. S ovih područja u utrci "Twin Cities Marathon" će sudjelovati Makedonac Kostadin Martinov, koji boluje od dijabetesa tipa 1, a kao terapiju koristi inzulinsku pumpu.

Svaki od trkača ima neki medicinski uređaj koji im pomaže u liječenju niza različitih poremećaja i stanja, uključujući srčanu bolest, dijabetes, spinalne poremećaje, kroničnu bol i neurološke poremećaje. Program pod nazivom "Medtronic Global Heroes" pokrenut je 2006. godine te slavi njihova postignuća i strast prema trčanju, što služi kao nadahnuće drugim ljudima koji boluju od kroničnih bolesti.

Članove tima "Global Heroes" odabrat će neprofitna organizacija Twin Cities In Motion koja upravlja događanjem "Medtronic Twin Cities Marathon". Osim što će im pokriti putne troškove i startnine, Medtronic će donirati i 1.000 američkih dolara u ime svakog od trkača neprofitnoj organizaciji pacijenata koja educira osobe s kroničnim poremećajima i bolestima te im pruža potrebnu pomoć.