Udarna novost o fiziološkoj pojavi nepravilnosti na licu u odraslih


Udarna novost o fiziološkoj pojavi nepravilnosti na licu u odraslih

Nedavno provedena epidemiološka studija otkrila je da 51 posto žena u dobi od 20 do 29 godina te 35 posto u dobi od 30-39 godina pati od pojave nepravilnosti na licu, od čega tek jedna od četiri žene uopće nije imala akne tijekom adolescencije.

Inače uzrok još nije precizno utvrđen. Nepravilnosti na licu u odraslih relativno su nedavno postale predmetom istraživanja, što objašnjava nedovoljno poznavanje njihova uzroka.

Iako hormonalni ciklusi utječu na pogoršanje stanja nepravilnosti na licu u predmenstrualnoj fazi, dermatolozi smatraju da drugi čimbenici imaju potencijalno jači utjecaj na njihovu prisutnost u odrasloj dobi: pušenje, uzimanje određenih lijekova i upotreba komedogene ili neprikladne kozmetike.

Ipak, danas se stres smatra odlučujućim faktorom.

Izazivajući pretjerano izlučivanje kortizola, kortikosteroidnog hormona koji se nalazi u tijelu, stres stimulira djelovanje žlijezda lojnica te tako potiče pojavu nepravilnosti na licu. Štoviše, nekoliko je studija dokazalo  postojanje statističke veze između intenzivno stresnoga razdoblja i pogoršanja akni.

Inovacija koja sprječava ponavljanje nepravilnosti na licu

Inovativni spoj aktivnih sastojaka napokon staje na kraj ciklusu nepravilnosti, LHA(lipo-hidroksi kiselina) i retinol linoleate.

LHA je aktivni sastojak koji odčepljuje pore mnogo učinkovitije od uobičajenih keratolitičkih aktivnih sastojaka. LHA, glavni aktivni sastojak u EFFACLAR K njezi, snažni je keratolitički sastojak razvijen u La Roche-Posay laboratorijima.

Ovaj derivat salicilne kiseline odlikuje se lipofilnim lancem zahvaljujući kojemu ima iznimno svojstvo djelovanja izravno na mrtve stanice. Za razliku od uobičajenih keratolitičkih aktivnih sastojaka koji uklanjaju nakupine mrtvih stanica, LHA ih uklanja jednu po jednu te na taj način obavlja nježniju i detaljniju mikroeksfolijaciju kože, a da ju pritom ne nadražuje.

Po prvi put, retinol linoleate dolazi u kombinaciji s LHA kako bi se spriječila nova začepljenja pora odgovorna za ponavljanje nepravilnosti.

Retinol linoleate je snažan derivat retinola posebno prilagođen potrebama masne kože. U kontaktu s kožom oslobađa dvije molekule čija je uloga ispraviti poremećaj u funkciji kože koji dovodi do ponavljajućeg začepljivanja pora:

Oslobađanje retinola

Regulira nakupljanje mrtvih stanica koje začepljuju pore.

Retinol, aktivni sastojak koji se u dermatologiji koristi kao mjerilo, ispravlja i sprječava poremećaje keratinizacije (nakupljanje mrtvih stanica kože na njezinoj površini): regulira proliferaciju keratinocita (množenje stanica kože) te njihovu promjenu u rožnate stanice. Riječ je o dvama prirodnim procesima kože koji zakazuju kada je u pitanju koža sklona nepravilnostima. Također, njegovo ga svojstvo reguliranja obnove stanica čini vrlo vrijednim aktivnim sastojkom u borbi protiv znakova starenja.

Linolna kiselina

Sprječava nakupljanje sebuma u porama.

Linolna kiselina je prirodni sastojak sebuma koji nedostaje masnoj koži. Ovaj nedostatak, koji može doseći 35 posto, potiče jačanje unutrašnjih stijenki kanala folikula dlake i žlijezda lojnica te na taj način ometa normalan protok sebuma.

 

EFFACLAR-K-2

EFFACLAR K - NOVA formula

S termalnom vodom La Roche-Posay

Obnavljajuća njega za masnu kožu koja sprječava nastanak novih nepravilnosti na licu.

Inovacija:

Prvi put EFFACLAR K kombinira LHA s RETINOL LINOLEATom, jakim derivatom retinola koji je prilagođen potrebama masne kože.

Dokazano djeluje protiv nastanka novih nepravilnosti na licu.

Rezultati:

Koža je izglađena, pore su sužene.

Nepravilnosti dugotrajno nestaju.

Koža je čišća, ten je sjajniji.

Tekstura:

Svježija, hidratizirajuća, nemasna krem-fluidna tekstura

Odlična podloga za lice. Nekomedogeni proizvod. Testiran na koži sklonoj nepravilnostima.

MPC: 111,50 kn

 oglasna vijest