Genzyme dobio nagradu Europske organizacije za rijetke bolesti


Genzyme dobio nagradu Europske organizacije za rijetke bolesti

Genzyme, a Sanofi company, dobila je nagradu EURORDIS-a, najveće europske organizacije pacijenata na području rijetkih bolesti. EURORDIS-ova nagrada za kompaniju dodjeljuje se za iznimne doprinose na području rijetkih bolesti. 

Kompanija Genzyme prepoznata je kao pionir u razvoju i proizvodnji novih lijekova za rijetke bolesti, te i zbog dugogodišnje potpore organizacijama pacijenata, uključujući EURORDIS i inicijative da se lijekovi učine što dostupnijim pacijentima s rijetkim bolestima.

Dobitnike EURORDIS–ovih nagrada bira EURORDIS-ov odbor direktora, između više od 100 nominacija koje su poslali članovi EURORDIS-a (iz udruga za rijetke bolesti iz cijele Europe), volonteri i osoblje, sa ciljem promocije vodstva i izvrsnosti na području rijetkih bolesti.

Genzyme-ova viša potpredsjednica za rijetke bolesti u Europi, Hilde Furberg, primila je nagradu prekjučer, tijekom “EURORDIS-ov crni biser” gala večere u Bruxellesu, kojom je  EURORDIS započeo s aktivnostima vezanim za obilježavanje Međunarodnog dana rijetkih bolesti.

"Genzyme je od svojih početaka partner sa organizacijama pacijenata diljem svijeta kako bi bili sigurni da su potrebe zajednice uvijek zastupljene u našoj kompaniji. Doprinos ovih organizacija je u fokusu Genzyme-a da bi zajedno doprinjeli da se terapija učini dostupnijom pacijentima" rekao je Genzyme-ov direktor za rijetke bolesti dr. Rogerio Vivaldi. "Uoči dana rijetkih bolesti koji je ustanovljen zahvaljujući EURORDIS-u, Genzyme želi zahvaliti svim organizacijama i udrugama pacijenata koje svakodnevno rade na poboljšanju života pacijenata sa rijetkim bolestima. Njihov pionirski duh će i dalje insprirati Genzyme."

Yann Le Cam, glavni izvršni director EURORDIS-a, rekao je, "Počašćeni smo što možemo priznati postignuća ovogodišnjim dobitnicima EURORDIS-ove nagrade povodom dana rijetkih bolesti 2013. godine. Svaki od desetorice nagrađenih ove godine doprinosi na svoj jedinstveni način postizanju što bolje suradnje utjelovljene u ovogodišnjem sloganu: "Rijetke bolesti bez prepreka". Ponosni smo što je "Dan rijetkih bolesti" postao model partnerstva i međunarodne suradnje u cijeloj Europi.

Više:
Ostali dobitnici EURORDIS-ove nagrade