PharmaS prvi u Hrvatskoj partner farmaceutske izvrsnosti HFD-a


PharmaS prvi u Hrvatskoj partner farmaceutske izvrsnosti HFD-a

Danas je na konferenciji za novinare u Zagrebu predstavljen projekt "Pharma HFD - Partner farmaceutske izvrsnosti" koji je krajem prošle godine pokrenut na inicijativu Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD) s ciljem da se podrže sve kompanije koje se bave farmaceutskom djelatnošću i koje slijede stroge kriterije i visoke standarde farmaceutske izvrsnosti na svim razinama. Prva farmaceutska kompanija u Hrvatskoj koja je stekla status "Pharma HFD - Partner farmaceutske izvrsnosti" je farmaceutska kompanija PharmaS.

Inače, projekt želi ukazati na važnost poštivanja institucionalno definiranih propisa i normi, društveno odgovornog i etičkog poslovanja, osiguranja kvalitetnih i sigurnih farmaceutskih proizvoda, odgovorne primjene farmaceutskih proizvoda u skladu sa stručnim smjernicama, te na važnost farmaceutske skrbi i u službi je poboljšanja kvalitete života i očuvanja zdravlja stanovništva.

Odluka o stjecanju statusa partnera farmaceutske izvrsnosti HFD-a omogućava PharmaS-u korištenje logotipa "Pharma HFD – PARTNER FARMACEUTSKE IZVRSNOSTI" na svim svojim proizvodima.

"Ovo je potvrda visoke kvalitete i visokih standarda naših proizvoda od strane Hrvatskog farmaceutskog društva, središnje institucije farmaceutske struke, na što smo iznimno ponosni. U PharmaS-u se vodimo jednako visokim standardima i kriterijima u proizvodnji lijekova i bezreceptnih proizvoda te zbog toga korisnici mogu imati povjerenje u sve naše proizvode. CHC segment (Consumer Healthcare) posluje na najvišoj mogućoj profesionalnoj i etičkoj razini te je stjecanje statusa "partnera farmaceutske izvrsnosti HFD-a" dodatna potvrda kvalitete naših proizvoda od strane struke", rekla je Dina Štern, Brand manager CHC-a u PharmaSu. Dodala je kako se PharmaS danas može pohvaliti velikim brojem poznatih brendova u svom portfelju - od PROBalansa, Dormirina, Femipause pa sve do Laksamola i brojnih drugih. "Iako je PROBalans kao naš prvi brend lansiran prije nepune dvije i pol godine, do danas je već ostvario prodaju preko 270 000 pakiranja, što također govori o kvaliteti i pouzdanosti naših proizvoda, ali i o lojalnosti kupaca koji su prepoznali kvalitetu", naglasila je Štern.

Anita Galić, voditeljica Projekta i stručna suradnica u HFD-u izjavila je: "S obzirom na to da je farmaceutska industrija jedna od najvažnijih strateških grana za razvoj hrvatskog gospodarstva, uvjereni smo kako će stalno poštivanje kriterija farmaceutske izvrsnosti i ovaj projekt, "Pharma HFD - Partner farmaceutske izvrsnosti", biti dodana vrijednost za PharmaS i sve buduće partnere u njihovom budućem poslovanju, kao zalog za zdravije i bolje sutra svih građana Hrvatske."

Status partnera farmaceutske izvrsnosti HFD-a zahtijeva prethodno udovoljavanje strogim kriterijima koje su odredili hrvatski znanstvenici i stručnjaci iz različitih područja farmacije. Temeljem toga moguće je izdvojiti najperspektivnije tvrtke koje se bave proizvodnjom farmaceutskih i drugih proizvoda ukazujući na njihov doprinos gospodarskom razvoju Hrvatske, unaprjeđenju farmaceutske struke i zaštiti zdravlja ljudi.

Inače, farmaceutska tvrtka PharmaS osnovana je 2008. godine i ima tvornice lijekova u Hrvatskoj (Popovača) i Srbiji (Zrenjanin). U strukturi prihoda, lijekovi na recept čine oko 80 posto prihoda, a bezreceptni proizvodi oko 20 posto. Po riječima predsjednika Uprave PharmaS-a, Jerka Jakšića, u PharmaS-u se nadaju da bi do 2020. godine taj omjer mogao biti obrnut.

Zanimljivo je da PharmaS osim što izvozi lijekove i bezreceptne proizvode u zemlje u okruženju također je od nedavno prisutan i na zahtjevnim tržištima Švicarske i Izraela, i to u Švicarskoj s PROBalans-om, a u Izraelu s PROBalans Baby.