Seksualna želja i zadovoljstvo se ne smanjuju tijekom trudnoće


Seksualna želja i zadovoljstvo se ne smanjuju tijekom trudnoće

Novo istraživanje provedeno na 188 žena u dobi od 17 do 40 godina pokazalo je da iako žene kako napreduje trudnoća sve rijeđe imaju seksualne odnose, one u tom iskustvu ne uživaju ništa manje nego inače.

Skoro polovina žena (44,7 posto) rekla je da su seksualne odnose najčešće imale tijekom prvog tromjesečja trudnoće. Dok je malo više od jedne trećine žena (35,6 posto) reklo da su seksualne odnose najčešće imale u drugom tromjesečju.

Samo 10 posto žena reklo je da je njihova seksualna aktivnost bila najučestalija u trećem tromjesečju, dok je 55 posto njih reklo da su njihove seksualne aktivnosti bile smanjene u tom periodu.

No većina žena, njih 80,1 posto, rekla je da je imala seksualne odnose i u kasnijoj fazi trudnoće, a gotovo 40 posto žena reklo je da je imalo seksualne odnose sve do tjedan dana prije poroda.

Najčešći tip seksualne aktivnosti u trudnoći bio je vaginalni seks (98,3 posto), zatim oralni seks (38.1 posto) pa analni seks (6,6 posto). Jedna petina žena izjavila je da je masturbirala tijekom trudnoće.

U principu, autori istraživanja i drugi stručnjaci naveli su da seks u trudnoći nije opasan.

Izvor:
HealthDay