Zaklada Ana Rukavina od sada omogućava i stručno usavršavanje liječnika


Zaklada Ana Rukavina od sada omogućava i stručno usavršavanje liječnika

Zaklada Ana Rukavina predstavila je javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje jednog liječnika na Georgetown Universityu u Washingtonu. Najboljem kandidatu Zaklada će pokriti sve troškove jednogodišnjeg usavršavanja na prestižnom američkom sveučilištu, a po povratku u matičnu zdravstvenu ustanovu, liječnik će stečena znanja primjenjivati u svakodnevnom radu s pacijentima.

Medicinski direktor Zaklade, prof. dr. sc. Mirando Mrsić, dr. med., istaknuo je cilj Zaklade, omogućiti oboljelima što bolju zdravstvenu skrb u domovini te dodao kako je ovaj natječaj još jedan korak bliže ostvarenju tog cilja. Naglasio je kako je Georgetown University jedna od najvećih i najpriznatijih institucija koja se bavi proučavanjem tumora i predstavlja centar izvrsnosti. Upraviteljica Zaklade, Marija Rukavina, pojasnila je kako ovim natječajem Zaklada proširuje spektar svojih aktivnosti i na poticanje izvrsnosti liječnika.

Stručno vijeće u sastavu prof. dr. sc. Boris Labar, prof. dr. sc. Ivan Đikić, prof. dr. sc. Steven Živko Pavletić, prof. dr. sc. Srđan Verstovšek i prof. dr.sc. Mirando Mrsić (predsjednik Vijeća), predložiti će Upravnom oboru Zaklade najboljeg kandidata za stručno usavršavanje.

Na natječaj se na linku: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/strucno_usavrsavanje/default.aspx mogu prijaviti svi zainteresirani specijalizanti ili specijalisti internisti hematologije i drugih srodnih specijalizacija do 35 godina starosti. Svi detalji o potrebnoj dokumentaciji te načinu odabira najboljeg kandidata, mogu se pronaći na linku: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/documents/Dokumentacija_za_prijavu.pdf

Tijekom gotovo osam uspješnih godina rada Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 44.730 građana, od čega je čak 39.259 uzoraka tipizirano. Iz hrvatskog je Registra izdano ukupno 42 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente. Povećanje upravo te brojke, koja znači novu šansu za život teško oboljelih, ključni je motiv  daljnjeg rada Zaklade Ana Rukavina.

Izvor:
Zaklada Ana Rukavina