Osvrt na prvih 5 godina zdravstvenog portala Cybermed.hr (2001-2006.)


Zagreb, 27. svibnja 2006.

 

Poštovani posjetitelji,

Danas, pet godina nakon što je Cybermed.hr ugledao svjetlo dana kao prvi hrvatski zdravstveni Internet portal, sa sjetom se sjećam proljeća 2000. godine kada sam tražeći na Internetu informacije o određenom lijeku došao na ideju da ne bi bilo "loše" da i mi u Hrvatskoj imamo Internet zdravstveni portal, gdje bi se mogle naći vjerodostojne informacije o lijekovima, bolestima i postupcima za unaprijeđenje zdravlja. Razmišljajući u tom trenutku koje bi informacije trebao sadržavati takav jedan portal nisam mogao, a da se ne prisjetim svog liječničkog pripravničkog staža kada stotine pacijenata nije dobilo odgovore od svojih liječnika na pitanja poput „Nije mi jasan nalaz, molim Vas možete li mi ga rastumačiti?, Je li moja bolest opasna?, Hoću li moći i dalje imati spolne odnose?, Da li mi kosa opada zbog ovog novog lijeka?, Kako dalje da živim s tom bolešću?“. Da, to je taj ključni trenutak kada sam odlučio da ta ideja ne ostane samo ideja ili san, već da postane stvarnost na dobrobit svih ljudi koji traže informacije vezane uz zdravlje.

Svima je poznato da je dalek put od ideje do realizacije, no moram priznati da sam imao sreću što su u našem timu bile dvije izuzetne žene koje su mi svojim znanjem i energijom pomogle u tim pionirskim koracima stvaranja prvog hrvatskog zdravstvenog portala, prof. dr. sc. Vera Folnegović Šmalc i prof. dr. sc. Jasna Lipozenčić.

Također bih se želio zahvaliti svim bivšim i sadašnjim suradnicima i partnerima zdravstvenog portala Cybermed.hr na njihovom nesebičnom radu i požrtvovnosti koju su uložili tijekom proteklih pet godina kao pioniri korištenja Interneta u komunikaciji s pacijentima i doprinijeli boljoj informiranosti o bolestima, čimbenicima rizika bolesti, lijekovima i dijagnostičkim postupcima te u konačnici boljoj educiranosti zdravstvenih djelatnika i boljem zdravlju stanovništva.

Dragi posjetitelji, čitajući ostale priloge koji su posvećeni petoj obljetnici postojanja zdravstvenog portala Cybermed.hr ... Cybermed.hr-u dodijeljeno svjetsko priznanje za kvalitetu sadržaja, na Cybermed.hru prvi elektronski obrazac za prijavu nuspojava lijekova u Hrvatskoj, na Cybermed.hru zaprimljeno više od 47.000 poruka, trenutno objavljeno više od 26.000 poruka, naši korisnici o nama ... nama u Cybermed.hr-u najveća je nagrada i podstrek za daljnji rad velik broj u kojem redovito posjećujete naše stranice i kojim nam potvrđujete da smo na pravom putu.

Zahvaljujem na suradnji i povjerenju,

Mr. sc. Dean Delić, dr. med.
glavni urednik zdravstvenog portala Cybermed.hr

  

Zadnja izmjena: 20.01.2011.