Široj javnosti predstavljen javnozdravstveno-edukativni projekt SUTRA


Široj javnosti predstavljen javnozdravstveno-edukativni projekt SUTRA

Danas je u Zagrebu predstavljen široj javnosti projekt SUTRA, javnozdravstveno-edukativni projekt u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD), uz visoko pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i Agencije za lijekove i medicinske proizvode RH (HALMED), u okviru kojeg će se trudnice educirati o primjeni bezreceptnih lijekova i ostalih oblika samoliječenja u trudnoći, od biljnih pripravaka, preko vitamina i minerala, do aromaterapije, homeopatije, kozmetike, i vrlo važne prehrane trudnica, dojilja i dojenčadi.

Latinski naziv "partus" znači porođaj, a čitajući unatrag dobivamo naziv SUTRA(p). Tako je i ovaj javnozdravstveni projekt dobio naziv: SUTRA - Samoliječenje U TRudnoći i tijekom dojenjA.

Čak 10 zdravstvenih stručnjaka iz područja ginekologije, pedijatrije, dermatologije, fitofarmacije, farmakologije, kozmetike i dijetoterapije će svaki mjesec u skladu s najnovijim dokazanim znanstvenim spoznajama besplatno educirati trudnice na području grada Zagreba u udobnim naslonjačima Cinestar Branimir Centra, dok će se trudnice iz ostalih krajeva Hrvatske u edukaciju moći uključiti putem web stranice www.sutra.com.hr

sutra-pr-4

Značaj ovog edukativnog projekta istaknuli su danas: ravnateljica Agencije za lijekove i medicinske proizvode dr. sc. Viola Macolić Šarinić, prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, vodeći hrvatski pedijatar, iskusni javni ljekarnici Katarina Fehir Šola, mag. pharm. i Ines Buhač, mag. pharm., glavna tajnica Hrvatskog farmaceutskog društva dr. sc. Maja Jakševac Mikša te voditeljica projekta Anita Galić, mag. pharm..

sutra-pr-1

Dr. sc. Maja Jakševac Mikša i dr. sc. Viola Macolić Šarinić

Jednako tako, koliko je svakoj trudnici danas važno dobiti konkretnu i pouzdanu, stručnu informaciju o najčešćim tegobama tijekom trudnoće i majčinstva, potvrdile su danas buduća majka, glumica Doris Pinčić Rogoznica, te voditeljica Sanja Doležal, majka dvoje djece.

sutra-pr-3

Sanja Doležal, Doris Pinčić Rogoznica, prof. dr. sc. Milivoj Jovančević i dr. sc. Viola Macolić Šarinić

Marinka Akrap, direktorica Korporativnih komunikacija Podravke naglasila je kako su u Podravka Grupi projekt SUTRA prepoznali kao iznimno važan jer su pravilna prehrana, kvalitetne namirnice ili lijekovi, educiran korisnik te motiviran i kompetentan stručnjak najbolji put koji vodi uspješnoj prevenciji i liječenju, te u konačnici zadovoljstvu.

sutra-pr-2

Katarina Fehir Šola, mag. pharm., Ines Buhač, mag. pharm., Marinka Akrap i Anita Galić, mag. pharm.

Svakako treba spomenuti da je zdravstveni portal Cybermed.hr stručni partner projekta SUTRA.

"

Prvo besplatno predavanje za trudnice

Trudnice se mogu već danas prijaviti za prvo besplatno predavanje koje će se održati 17. veljače 2014., putem online prijave na www.sutra.com.hr.Također, na službenoj web stranici projekta mogu se naći i mnoge druge korisne informacije.

"