Ljekarnici savjetuju o pravilnoj prehrani dojenčadi i male djece


Ljekarnici savjetuju o pravilnoj prehrani dojenčadi i male djece

Tijekom prosinca savjete za najbolju prehranu svoje dojenčadi i male djece majke će stručno, kvalitetno, brzo i razumljivo moći dobiti diljem Hrvatske u 460 ljekarni s oznakom ADIVA. Naime, ljekarnici koji provode ADIVA program, njih 650 iz cijele Hrvatske, upoznati su s najnovijim saznanjima iz područja prehrane djeteta. Dodatnoj edukaciji ljekarnika pridonio je i doc. dr. sc. Milivoj Jovančević, predsjednik udruge "Centar dječjeg zdravlja" i autor knjige "Godine prve, zašto su važne“.

Savjetovanje u okviru ADIVA programa pod nazivom “Mama zna najbolje - jer zna pitati” podrazumijeva da je majčino mlijeko u prvih 6 mjeseci života najbolja hrana za novorođenče jer zadovoljava sve prehrambene potrebe za rast i razvoj djeteta. Majčino mlijeko sadrži sve sastojke u idealnom omjeru.

No, ako majka ne može dojiti, treba odabrati kvalitetnu mliječnu hranu koja u određenoj dobi najbolje odgovara prehrambenim potrebama dojenčeta te omogućuje pravilan rast i razvoj. Na tržištu postoji čitav niz različitih univerzalnih i specijalnih mliječnih formula, pa je stručan savjet o izboru prave nadomjesne hrane preporučljivo potražiti “iz prve ruke”, od ljekarnika. Ako dojenje nikako nije moguće, ljekarnik će vam savjetovati najprimjerenije nadomjesno mlijeko za vaše dojenče, a u slučaju tegoba prehrane (kolike, bljuckanje, zatvor...) savjetovat će formulu s posebnim sastavom.

ADIVA Savjetom do zdravlja je program čiji je cilj kod građana probuditi svijest da su ljekarnici najpristupačniji zdravstveni djelatnici te da ih se potakne da slobodno u ljekarni zatraže stručan savjet o ispravnoj primjeni lijekova, sprečavanju nastanka bolesti te očuvanju zdravlja.

Program se provodi u 460 ADIVA ljekarni diljem Hrvatske. ADIVA ljekarne prepoznat ćete po istaknutoj oznaci na ulaznim vratima i oznakama na recepturi.

Svoju najbližu ADIVA ljekarnu potražite na www.adiva.hr.

ADIVA-malac-2

Oglasna vijest