U Hrvatskoj zabilježeno devet novih slučajeva zaraze novim koronavirusom


U Hrvatskoj zabilježeno devet novih slučajeva zaraze novim koronavirusom

Na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite povrđeno je devet novih slučajeva zaraze novim koronavirusom, pa se tako broj zaraženih u Hrvatskoj popeo na 65. Jedan od novozaraženih je iz Rijeke, jedan iz Karlovca, jedan iz Siska, jedan iz Zaboka, a petero ih je iz Zagreba.

Inače, u Hrvatskoj je pod epidemiološkim nadzorom više od 9 i pol tisuća ljudi. Valja spomenuti, da je dosada zaprimljeno 45 dojava o kršenju mjera izolacije.

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je da će jedna od prvih odluka stožera u borbi protiv koronavirusa, nakon što mu se prošire ovlasti, biti nastojanje da se ograniči kretanje starijih osoba te pojačavanje kontrole osoba u izolaciji.

Prema posljednjim podacima, u svijetu je od novog koronavirusa oboljelo 184.076 ljudi, umrlo je 7.182 ljudi, a oporavilo se njih 79.927.

U susjednoj Italiji je situacija i dalje vrlo kritična, te je dosada od posljedica infekcije novim koronavirusom (COVID-19) umrlo 2.158 ljudi. Trenutno je zaraženo 27.980 osoba, od kojih je njih 1.851 u vrlo kritičnom stanju.

Povezano s viješću:

Izvor:
HRT, Corriere Della Sera