U Hrvatskoj se broj zaraženih novim koronavirusom popeo na 254


U Hrvatskoj se broj zaraženih novim koronavirusom popeo na 254

U Hrvatskoj su 254 osobe zaražene novim koronavirusom, što je za 19 više nego prema jutros iznijetim podacima. Informaciju o zaraženima iznio je premijer Andrej Plenković nakon sastanka državnog vrha.

Govoreći o povećanom broju oboljelih od koronavirusa premijer Plenković izjavio je da u Hrvatskoj "paralelno imamo krizu zbog potresa i da centralizirano upravljanje dvjema krizama ide jako dobro".

Inače, Nacionalni stožer za civilnu zaštituje odlučio je zatvoriti gradske tržnice i sve objekte u sustavu tržnica kao mjeru zaštite od zaraze novim koronavirusom, a s obzirom da se pokazalo kako se na tržnicama ne poštuju mjere potrebnog odstojanja.

Što se tiče stanja u susjednoj Italiji, danas je od infekcije novim koronavirusom (COVID-19) preminula 651 osoba, čime se broj umrlih povisio na 5.476. U Italiji je od početka epidemije koronavirusa 59.138 ljudi oboljelo od virusa Sars-CoV-2.

Prema posljednjim podacima, u svijetu je od novog koronavirusa oboljelo 334.451 osoba, umrlo je 14.597 osoba, a oporavilo se njih 97.574.

Povezano s viješću:

Izvor:
HRT, Corriere Della Sera