Novim koronavirusom u Hrvatskoj zaražena 551 osoba


Novim koronavirusom u Hrvatskoj zaražena 551 osoba

Na jutrošnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite priopćeno je da je u Hrvatskoj novim koronavirusom zaražena 551 osoba, te da je 37 osoba ozdravilo.

Prosječna dob bolesnika je 48,2 godine. 54 posto bolesnika su muškarci, a postotak bolesnika iznad 60 godina je 25 posto. Dosad su obavljena ukupno 4.482 testiranja, a tri osobe su preminule.

Predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je da je naš rast novooboljelih linearan, što upućuje na to da se građani pridržavaju uputa.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić kazala je da je trenutno osam osoba na respiratoru.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da se radi na provedbi testiranja većeg broja zdravstvenih djelatnika, te da će danas vjerojatno biti i odluka da svi zdravstveni radnici prije stupanja na svoju dužnost će izmjeriti temperaturu i još neke druge elemente o kojima se promišlja.

Prema posljednjim podacima, u svijetu je od novog koronavirusa oboljelo 540.832 osobe, umrlo je 24.293 osoba, a oporavilo se njih 125.297.

Povezano s viješću:

Izvor:
HRT, Corriere Della Sera