Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija kod djece


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Adny80

22.02.2018. 13:00

Dobar dan, molim Vas za savjet i mišljenje. Naime djevojčici od 6 godina se pojavio crveni osip najprije po stomaku, leđima i obrazima. Dijete je pregledano od strane pedijatra i dermatologa i ustanovljeno je da je u pitanju alergija-urtikarija. Dobili smo terapiju flonidan sirup i uveden je dijetalni režim ishrane uz dosta tečnosti radi čišćenja organizma.Držali smo se svih uputstva u vezi ishrane, međutim nakon 5 dana dijete osip se povukao sa leđa, stomaka i lica ali se pojavio na nogama i rukama. Dijete ne svrbi niti joj utiče na raspoloženje. Po preporuci doktora uradili smo nalaz urina koji je uredan i čekamo nalaz stolice. po Vašem mišljenju i iskustvu koliko dugo navedeni simptomi mogu trajati i koje nalaze bi eventualno trebali uraditi. Uopšte kakav je Vaš o stav o naprijed navedenom, napominjem da je dijete izrazito svijetlog tena i suhe kože, ali da nikad nije imala sličnih problema kao ni da nije bilo nikakvih promjena koje se tiču njene ishrane u smislu uvođenja nekih novih namirnica.
Unaprijed hvala na odgovoru i lijep pozdrav.

Darko Richter, dr. med.

22.02.2018. 21:30

Ako je istina da je u upitanju urtikarija, onda ona uglavnom dođe i prođe. Nema puno smisla testirati, osim ako niej suspektna anafilaktičak, nepsoredan i brza reakcia na nešto,obično neku hranu.

Adny80

23.02.2018. 09:50

Hvala na odgovoru, lijep pozdrav!