Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija, lijekovi i dojenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivančica

22.02.2006. 16:42

Poštovani,

alergična sam na pelude raznih korova i stabiljka (među njima i ambrozija), čija cvatnja počinje u ožujku i travnju, pa sam do sad pila Flonidan i koristila Flixonase.
Prije mjesec dana sam postala mama i sad me zanima kada počinje cvatnja tih biljaka, mogu li ja i dalje koristiti Flonidan i Flixonase iako dojim svoje dijete? Kada sam prošle godine saznala da sam trudna, odmah sam prestala koristiti te lijekove i mučila se sa simptomima do jeseni, i nije baš bilo ugodno.

Unaprijed zahvaljujem.

doc. dr. sc. Tomislav Baudoin

31.05.2006. 23:12

Što se tiče antihistaminika i nekih intranazalnih kortikosteroida, preporučuje se oprez u trudnoći i kod dojilja. Postoje oni koji su dokazano sigurni u trudinica i u dojilja (primjerice intranazalni kortikosteroid budesonid) te njega slobodno možete koristiti. Vjerojatno i druhi intranazalni kortikosteroidi nisu štetni, ali za to još ne postoji dovoljno kliničkih studija. Stoga javite se svom liječniku koji će vam prepisati terapiju koje se ne trebate bojati, a pomoći će vam.

zoran

28.06.2006. 16:59

moja supruga ima 30 god. prije trudnoće je pila antialergijske lijekove flonidan antialergijske lijekove, sada je u 10-tom tjednu trudnoće i pojavila se alergija , kašalj , svrbež očiju, svrbež nosa i lagano gušenje , dali i dalje smije koristiti flonidan , ako ne koji zamjenski lijek postoji da ne bi smetao bebi ?