Home / Forum / Bolesti i stanja / Alergije / alergije

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 835

Broj poruka: 4601

Richter Darko, dr. med.

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12

alergije

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

neiilaa

30.03.2016. 10:10

Postovanje.... Svake godine u proljece ja imam
problem sa alergijom laringitis. Probala sam razne
tablete i sve ostalo sto se moze probati ali nema
pomoci... Jedva prezivim dan,kihanje,kasalj,curenje
nosa i crvene oci... Pomoc i preporuka mi hitno
trebahappy ...Hvala.

Darko Richter, dr. med.

30.03.2016. 23:35

1. Antihistaminik, npr. Aerius, Alerdin, Xyzal, i to u dvostrukoj dozi (ako ste odrasli, to znači 2×1 tbl. dnevno), trano, kroz više tjedana, i mjeseci, ako treba.
2. Intranazalni steroid, koji morate ušmrkatiu nos, a ne da vam iscuri iz predvojra nosa na gornju usnu, npr. Avamys, Nasonex, Rinoco, Rhinocort, Tafen nasal, itd., kroz 6-8 tjedana, šo 1 uštrcaj u svaku nosnicu dnevno. Dalje samo uz kontrolu ORL.

sand

13.05.2016. 12:25

Postovani,
imam alergiju na sunce, koja se izuzetno pogorsa na moru. Da li smem da uzimam beta karoten ukoliko pijem diane35?

Darko Richter, dr. med.

14.05.2016. 07:50

Pitajte na forumu dermatologije. Mislim da alergija na sunce nije nešto jako dobro definirano, ako uopće postoji. Može postojati urtikarija na UV zračenje, ili na toplinu. A i kontraceptivi mogu djelovati fotosenzitizirajući.

Stepa22

02.12.2017. 21:05

Poštovani,
Imam bebu od 3 mjeseca koja zadnjih mjesec dana ima problema sa hranjenjem.Beba je dojena i na početku svakog podoja normalno krene jesti no nakon 2-3 minute počne histerično plakati i mahati glavom..kad ju uspijem smiriti i opet nekako vratiti na dojku opet ista stvar,par puta povuče i opet plac,kao da ju boli nešto. ..do sad je dobro napredovala na težini unatoc tim poteskocama no zadnjih tjedan dana se stvar pogorsava i slabije napreduje..krvna slika je u redu i mokraca. Napominjem još da ja imam gljivice već mjesec dana na bradavicama I sebe i bebu tretiram rojazol gelom,ali nema napretka..beba ima bjelkasti jezik al ne jako..bili smo.kod gastroenterologa i njegovo mišljenje je da to nisu gljivice već da je mogućnost alergije pa da zato neće jesti..predlaže da ja izbacim iz prehrane mlijeko, jaja i orašaste plodove na dva tjedna pa da se vidi..

Moje pitanje je je li moguće da se stvarno radi o alergij iako nema nikakvih drugih simptoma,promjena na koži ili stolici..i je li moguće na tako maloj bebi provesti test na alergije da se ne čeka dva tjedna i isprobava na taj način sto bi moglo biti?

Unaprijed zahvaljujem

Darko Richter, dr. med.

02.12.2017. 23:50

Ako netko izrekne riječ alergija, onda mora dokazai da jest, a to ujedno znači identificirati na što je ta alergija.

Ne znam sta

13.01.2018. 16:45

Postovani dokotore, na licu u dijelu oko nosa i malo prema obrazu i usnama, vec par mjeseci mi stoji neko crvenilo, kao male bubljice, ali nisu. Poveca se crvenilo kada operem lice. Mazem kortikosteroidom i antibiotikom (diprogentom) i dok mazem povuku se te kao bubuljice, ali ostane blago crvenilo i osusi se to podrucje, Cim prestanem mazati diprogentom ponovo se vrati. Da li je ovo alergija ili nesto drugo? Hvala Vam

Darko Richter, dr. med.

16.01.2018. 22:50

To je očito neka vrsta upalne dermatoze, ali koje, to ne bih ovako znao. Pitajte dermatologa.