Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Bol na udisaj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

anamarija96

03.11.2017. 22:10

Postovanje! Nisam sigurna na koji forum pitati,jer neki nisu u funkciji..
Jucer navecer me pocelo boljeti dok udahnem,desna strana: vrat,proteze se na pluca lagano i cak na leda.. sve samo na desnoj strani,a bol najvise osjetim u vratu.. danas me ponovo boli,tokom dana je bilo sve uredu i sada predvecer je pocelo.. boli me dok udahnem,i takoder dok lezim u nekim odredenim polozajima me boli bez obzira na disanje.
Znate li mozda o cemu je rijec?
Hvala!

Darko Richter, dr. med.

04.11.2017. 21:10

Najvjerojatnije jes mišićno koštana bol, koja bi trebala proći uz Aspirin, Brufen ili slično.
U najgorem slučaju možda se radi o supkutanom emfizemu. Da li vam pod kožom vrata i grudi nešto pucketa?

anamarija96

05.11.2017. 12:40

Nema nikakvog pucketanja.. najvise me boli u vratu sa desne strane,kada jako udahnem jako boli.. najvise dok lezim ili sjedim nagnuto prema natrag..recimo dok stojim,hodam i sjedim uspravno me ne boli osjetim malo samo ako jace udahnem.. evo traje vec 3 dana,jucer sam popila "caffetin" protiv bolova ali nista

Darko Richter, dr. med.

05.11.2017. 20:15

Skoro sigurno nije astma, tj. neka komplikacija nje, a i da jest, znali biste od prije (da imate astmu).
Nije Caffetin lijek za ovo, već Aspirin, Brufen, Voltaren.
Ako vas boli i noću, odite svojem liječniku, da vas dobro pregleda i da ev. učini RTG kao vratne kralježnice, tako i toraksa.

anamarija96

05.11.2017. 23:35

Popila sam jucer Lubor tabletu i mogu reci da mi je danas puno bolje skoro pa nikakva bol. Da li je to ispravan lijek? Hvala puno na odgovorima!

Darko Richter, dr. med.

07.11.2017. 00:25

To je to - nesteroidni antiflogistik. Ako vam je bolje, onda je u pitanju bila muskulo-skeletna bol, još najvjerojatnije samo muskularna bol.

anamarija96

09.11.2017. 00:30

Postovani,od kada sam popila tabletu bol je prosla osjecam se u redu tokom dana,ali kad legnem na leđa boli me u vratu sa prednje strane,u donjem predjelu kod kosti,neznam kako bih objasnila.. samo u takvom polozaju osjecam bol,dali bih ipak trebala ici doktoru?

Darko Richter, dr. med.

10.11.2017. 01:20

Pitati doktora da li bi trebalo otići doktoru isto je kao da ste već otišli, ali stvarno niste. To je nelegalno pitanje. Da li ćete vi otići doktoru, to je posve u vašoj domeni, i čim se s doktorom konzultirate o tome, pokušavate se otresti vlastite odgovornosti za svoje zdravlje. To je posljedica besplatnog zdravstvenog sustava, u kojem klijenti postaju do te mjere lijeni, da misle kako se doktor mora uvući u njihove glave i njihovu kožu da im javi kako im je.