Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Problemi sa sinusima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nido33

04.09.2018. 21:45

Poštovani,

kad sam imao 13. godina imao sam traumu nosa. Do 18. godine nisam imao nikakvih problema i tada su počele stalne upale sinusa praćene grloboljom i konstantnom temperaturom. Tako je bilo do 24. godine kada su mi ustanovili da imam devijaciju septuma.
Otišao sam operirati nosnu pregradu i nakon toga sve je bilo super. 7 godina nisam imao nikakvih problema te se nakon toga počelo sve ponavljati ali ne u tako teškom obliku no dovoljno da mi smanjuje kvalitetu života čestim glavoboljama uzrokovanim začepljenjem uglavnom desne strane nosa i povremenim grloboljama i upalama sinusa.

Otišao sam doktoru specijalistu koji me je naručio za CT sinusa i dao mi terapiju u trajnaju od 2 tjedna : sprej kortikosteriod, tablete clarinase i ispriranje nose supljine sa morskom soli i sodom bikarbonom.

Nalaz i mišljenje CT sinusa je:

MSCT paranazalnih sinusa pokazuje hiperpneumatiziran frontalni sinus. Vidi se prekid kontinuiteta koštanog dijela septuma u smislu defekta što može odgovarati postoperativnim promjenama. Viid se skoliotičan nosni septum uz izraženu koštanu kristu koja je usmjerena prema srednjem nosnom hodniku lijevog nosnog kavuma.
Vidljivo je zadebljanje sluznice septuma, kao i nosne školjke desnog nosnog kavuma. Vide se manje polipoidne promjene sluznice oba maksilarna sinusa.
Vidi se polipoidna promjena sluznice donje nosne školjke desnog nosnog kavuma koja dopire do hoane.
Ostiomeatalni kompleksi su urednog prikaza. Vidi se osteom frontalnog sinusa parasagitalno desno koji najviše u promjeru mjeri oko 6 mm.
Epifarinks je urednog prikaza.

Molim Vas da mi kažete svoje mišljenje što mi se dešava i dali će bit potreban operativni zahvat. Kod specijalista sam naručen tek za 5 mjeseci i dugo mi je za čekati.
Tablete clarinase koje mi je doktor dao su jedino što mi je pomoglo i spašavaju me. U biti čim mi je loše, tj. nos mi se zatvori, počne glavobolja i malaksalost te naznake za upalu sinusa popijem clarinase i u roko od pola sata do sat nestanu svi simptomi. Problem je u tome što neznam koliko često ih smijem piti a pijem ih kad god mi je loše, oko dvije kutije mjesečno, najviše tri.

Hvala unaprijed!

Darko Richter, dr. med.

09.09.2018. 23:10

Imate polipozu nosa i maksilarnih sinusa kao odraz kronične upale. Ne znam zašto vam intranazalni kortikosteorid ovdje ne pomaže, osim ako ga ne uzimate ili ne znate dobro uzeti. Clarinase pomaže svakome, kao i vazokonstrikcijske kapi za nos, ali ništa ne rješava, i treba vam sve češće i sve više. Možete probati i sprej za nos Dymista: sadrži anithistaminik (poput Clarinase tbl.), ali i intranazalni kortikosteroid.