Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


impotentnost muškarca


Autor Poruka

vivezg

18.10.2010. 17:35

Poštovani,
molim Vas da mi pojasnite zbog čega se pojavila impotencija mog muža koji ima 55 godina iako tvrdi da silno želi imati spolni odnos s menom. Naime, u zadnjih nekoliko godina su se počeli javljati problemi (morama napomenuti da smo godinama prije imali uredan i vrlo aktivan seksulni život). Suprug silno pokušava održati normalan seks ali doživi orgazam već nakon 2-3 min a u posljednje vrijeme ne može doći ni do te faze te tako ne može zadovoljite mene a očito ni sebe. Izuzetno je nestretan te sa forsiranim pokušajima psihički muči sebe i mene. Sada sam prekunula te pokušaje i više ne prilazimo jedan drugom. Pokušao je popiti tabletu VIAGRE ali nije bilo nikakvog efekta osim velike glavobolje cijelu noć. Moram napomenuti da troši lijekove za visoki tlak, za dijabetes, masnoće te antidepresive. Uvjeren je da su lijekovi uzrok njegove potpune seksualne difunkcije. Želi odbaciti sve lijekove kako bi se povratio normalnom seksualnom životu (jer moram priznati da naš brak više nije kao prije - postaje prazan). Rekla sam mu da je zdravlje bitnije od seksa. Sada mi već nudi da nađem nekog drugog, da se rastanemo... Iako sam mu rekla da to nije presudno za naš brak, mislim da se on teže nosi s novonastalom situacijom od mene. Tvdi da je izvor njegovih problema isključivo u njegovoj psihi. Što mi je činiti?

Unaprijed hvala.
Zabrinuta supruga

Antun Gršković, dr. med.

18.10.2010. 23:35

Kao prvo vaš muž ima 55 godina i ne iznenađuje što ima problema sa postizanjem erekcije jer po statistikama svaki 2. muškarac iznad 50. godine ima neki stupanj erektilne disfunkcije. To je jedan od mogućih razloga.
Drugi, vjerojatniji razlog jesu lijekovi koje uzima. Tu prije svega mislim na antihipertenzive (bitno je napomenuti da neki od njih, a ne svi uzrokuju erektilnu disfunkciju) i svakako antidepresive gdje većina njih uzrokuje erekcijsku disfunkciju. Dakle, suprug je možda bio u pravu kada je okrivio lijekove za ED, ali bilo bi poželjno da konzultira liječnika koji je propisao antihipertenziv odnosno antidepresiv radi eventualne korekcije terapije.