Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Malo preciznije pojasnjenje molim...


Autor Poruka

Selenaa

21.06.2010. 22:35

Postovani...
Buduci da sam procitala nekoliko pitanja i vasih strucnih odgovora, zakljucujem da se vecinom ti problemi sa slabom erekcijom svode na isto- uglavnom. Mene zanima, koliko je normalno da se ponavlja takvo stanje_mislim na vremenski period_i u kojim slucajevima preporucujete posjetu ljekaru. Buduci da moj partner i ja imamo slicne probleme vec neko vrijeme, tacnije 3 mjeseca. Jutarnje erekcije su prisutne. Unaprijed zahvaljujem......

Antun Gršković, dr. med.

22.06.2010. 23:00

Uvijek je preporučljivo posjetiti liječnika, a pogotovo onda kada postoji sumnja da je problem organske prirode. S obzirom da ste čitali dosadašnje odgovore pretpostavljam da ste zaključili da je problem kod vašeg partnera psihogene prirode. Onda pretpostavljam da ste pročitali i kojim načinima se može prebroditi nastalo stanje. Koliko može potrajati ovo stanje? Odgovor je: može i zauvijek jer ukoliko se problem ponavlja to dovodi do začaranog kruga u kojem partner u konačnici izbjegava spolne odnose zbog straha od neuspjeha i sramote. Dakle ukoliko je uzrok problemu psihogene prirode, a vi više nemate strpljenja ili snage nositi se s time onda je vrijeme da posjetite liječnika radi pregleda i eventualnog propisivanja PDE 5 inhibitora.



Selenaa

23.06.2010. 22:30

Hvala vam na brzom odgovoru. Zaista sam iz vasih odgovora zakljucila da se u biti i kod mog partnera radi o nekakvoj psihickoj smetnji, s obzirom da je u skorije vrijeme prosao jako stresan period zivota. Zelim vas jos moliti za misljenje o posljedicama rata na takvo stanje, s obzirom da je moj partner prosao rat u najgorem obliku, direktno ucestvujuci. Cesto ima nocne more i budi se u znoju, a kad ga pitam sta je sanjao, ne sjeca se. Srdacan pozdrav......

Antun Gršković, dr. med.

25.06.2010. 13:25

Svakako da traume koje je proživio ne djeluju blagotvorno na erekciju. No svaki čovjek drugačije reagira na stresogeni podražaj tako da sigurno postoje ljudi koji su prošli slične traume, a bez posljedica na psihu pa potom i na erekciju. Ukoliko smatrate da je stres rata koji je proživio najjači pojedinačni razlog nastalom stanju preporučam psihoterapiju, ne samo zbog erekcijske disfunkcije već i zbog boljeg prilagođavanja svakodnevnom životu.