Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem sa prepucijem


Autor Poruka

matamata

27.07.2010. 00:20

Imam jedan problem,kada prevucem kozicu preko glavica penisa imam malo crvenilo na donjem dijelu oko prednje strane glavica i nekakve bijele tockice(to me malo boli kada diram).Nije mi nikakav problem prevuci kozicu preko glavica penisa(ali kada je u oputenom stanju)Kada dode do erekcije kozica ide teze dolje,malo fali da dode skroz preko glavica penisa i kao da me malo kozica stegne(kao mali prsten).Zanima me jeli mogu koristiti nekakvu kremu da taj dio malo rastegne i opusti jel nebih htio ici na ''obrezivanje'' jer mi malo fali da prepucij prede preko glavica.Hoce li to smetati tjekom seksualnog odnosa.Htio bih cuti vase misljenje o tome.


Unaprijed HVALA!

Antun Gršković, dr. med.

29.07.2010. 11:30

To je stanje koje se zove relativna fimoza. Crvene točkice vjerojatno su eritem od slabije higijene i ne čini mi se da trebaju izazvati vašu zabrinutost. Što se tiče izbjegavanja operacije i mogućnostima liječenja bez operacije odgovorio sam u jednoj od prethodnih tema pa možete pročitati. Ali sam isto također rekao da sam uvijek skloniji cirkumciziji, pogotovo što i sami navodite da ste primjetili mali "prsten" prilikom prevlačenja što me jako podsjeća na parafimozu. Ukoliko dođe do parafimoze hitno ćete morati urologu radi korekcije, bilo manuelne ili operacijske, nastalog stanja.

matamata

29.07.2010. 20:16

Jos jedno pitanje...Mogu li sam koristiti beloderm mast ili moram prije ici ko urologa.Pa da vidim hoce li pomoci jer kada mi je spolovilo u erekciji jako mi malo fali da prepucij prede skroz preko?


Hvala.

Antun Gršković, dr. med.

31.07.2010. 00:20

Pokušajte sami, mjesec do mjesec i pol dana pa ćete vidjeti ima li učinka...

EICON

05.08.2010. 22:40

Imam 17 god.Prepucij mogu prevući,ali je s donje strane povezan kožom tako da glavić ne može do kraja izaći.Molio bih pomoć i hvala.

Antun Gršković, dr. med.

07.08.2010. 01:15

Ta vezica se zove frenulum, a stanje koje vi imate frenulum braeve (kratki frenulum). To se operira (plastika frenuluma), zahvat traje 10 minuta nakon čega se odlazi kući. Bilo bi dobro riješiti taj problem jer može doći do bolnog pucanja te vezice tijekom spolnog odnosa.

EICON

08.08.2010. 13:50

Hvala na pomoći! I samo još nešto. Je li nužan odlazak doktoru i da li ovo utječe na rast penisa?

Antun Gršković, dr. med.

09.08.2010. 23:15

Ne utječe na rast penisa. Nije nužno ići liječniku no morate znati da je velika vjerojatnost da će frenulum puknuti prilikom intenzivnijeg odnosa i da to tada neće biti ugodno.

matamata

28.10.2010. 23:50

evo ovako kupio sam beloderm kremu pisse za vanjsku primjenu i kada sam kupovao pordavacica mi je rekla da smijem najvise 6 puta koristit to..:S....sad neznam dal da svaki dan to koristim ili nemam pojma.MOLIO BIH POMOC....hvala

Antun Gršković, dr. med.

29.10.2010. 23:05

Kroz mjesec dana koristite kremu do dva puta dnevno. Primjenite je na suženi dio prepucija, a potom lagano prevlačite prepucij preko glavića penisa. U tako kratkom periodu ne bi trebalo doći do nekih nuspojava.

matamata

31.10.2010. 15:20

ok..zahvaljujem još jedno pitanje kada namazem taj dio prepucija koji je malo sužen da onda navlacim prepucij preko glavića kada je penis u erekciji?..hvala

Antun Gršković, dr. med.

03.11.2010. 18:40

Na početku kada je u flakcidnom stanju, a potom i kada je u erekciji pri čemu pripazite da prepucij ne ostane zategnut iza glansa penisa jer bi mogla nastati parafimoza.

matamata

15.11.2010. 00:05

jos nesto imam ispod glavica bjele mjehurice jel to zbog higijene i kako se moze ukloniti??

Antun Gršković, dr. med.

18.11.2010. 22:05

Pretpostavljam da se radi o lojnim žlijezdama koje se tu normalno i nalaze pa nema potrebe za ikakvim uklanjanjem.

kvaka

15.12.2010. 10:41

''Ta vezica se zove frenulum, a stanje koje vi imate frenulum braeve (kratki frenulum). To se operira (plastika frenuluma), zahvat traje 10 minuta nakon čega se odlazi kući. Bilo bi dobro riješiti taj problem jer može doći do bolnog pucanja te vezice tijekom spolnog odnosa. ''

dobar dan, ja sam studnet strojarstva iz vinkovaca, u slavonskom brodu, imam pitanje u vezi ''frenulum braeve'' naime prilikom masturbacije mi je došlo do puknuća, nisam osjetio nikakvu bol samo mi je šaka bila krvava, nakon ispiranja mlakom vodom krvarenje je prestalo, sada na prepuciju imam jedan komadić, dok na glaviću imam drugi, zanima me: što će biti tim komadićima?
dali će oni otpasti sami ili ih treba ići ukloniti, jer neumjesno izgleda?
ukoliko sami otpadnu, koliko bi dugo trebalo trajati?
zašto se to dogodilo?

mato

16.12.2010. 00:05

ovako,zanima me dali moram ići na operaciju,ili se to može riješit nekakvim kremama,,,stvar je u tome što nemogu prevuč kožicu preko glave penisa,a nije zaljepljena za glavić,već je samo vrh kožice sužen i spriječava da ju mogu prevuć preko glave penisa


zanima me vaš odgovor

unaprijed hvala

Antun Gršković, dr. med.

16.12.2010. 20:00

Ostaci frenuluma na glaviću penisa i korpusu penisa će ostati, eventualno će se malo smanjiti. Uklanjanje tih ostataka nije potrebno no u svakom slučaju bi trebali obaviti urološki pregled nakon 2-3 tjedna da se utvrdi nije li potrebno učiniti plastiku frenuluma. Do pucanja je došlo zbog toga što je frenulum puno manje elastičan od okolne kože i sluznice penisa.

Antun Gršković, dr. med.

16.12.2010. 20:00

Odgovor mato

Na vaše sam pitanje odgovorio u temi "problem sa kožicom kod erekcije" pa vas molim da odgovor na tu temu pročitate.