Ne-Hodgkinov limfom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 47 | Broj poruka: 232

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje -NHL


Autor Poruka

rtafra

01.10.2008. 16:00

Moj otac rođ. 1941 ima, dojagnosticiran B velikostanični i tumor u želucu veličine 4 cm odakle mu je i napravljena biopsija. Pitanje je pošto je otišao u bolnicu u Splitu (križine), koliko treba razumno dana proći da se točno ustanovi stanje i započne terapija. Jer nažalost nije na prve simptome otišao lječniku pa su oni zagubili nalaz biopsije (10 dana) pa sad u bolnici kažu treba čekati 10-ak dana na pretrage ITD...Je li tih 10 po deset dana čini razliku??
I ako mi možete odgovoriti postoji li lijek, koji je skup pa ga naš HZZO ne odobrava u liječenju NHL-a

Hvala

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med.

02.10.2008. 18:45

Bolesnici se liječniku vrlo rijetko javljaju nakon prvih simptoma jer su oni nespecifični, tj. javljaju se i u velikog broja osoba koje nemaju zloćudnu bolest. Načelno se smatra da, nakon što se utvrdi da bolesnik ima zloćudnu bolest, dodatna obrada prije početka liječenja ne bi trebala trajati duže od 4 tjedna. Prema tome 10 dana čekanja na, pretpostavljam, CT je zapravo prilično kratko.
HZZO pokriva troškove svih lijekova koji se uobičajeno koriste za početno liječenje B staničnih limfoma.